Κόσμος

Αμερικανός πρέσβης στο Βερολίνο: Δεν θα υπάρξει εμπορικός πόλεμος με τη Γερμανία

Την πεποίθηση ότι το σχέδιο της Ουάσινγκτον για τιμωρητικούς δασμούς δε ευρωπαϊκά προϊόντα δεν θα πυροδοτήσει εμπορικό πόλεμο, εξέφρασε ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στη Γερμανία.

Το μόνο που επιθυμεί ο Ντόναλντ Τραμπ είναι οι ισότιμοι όροι ανταγωνισμού, τόνισε ο Ρίτσαρντ Γκρένελ και επέμεινε ότι οι ΗΠΑ περιμένουν προτάσεις για το πώς μπορεί να αποτραπούν οι τιμωρητικοί δασμοί.

«Οι Γερμανοί κάνουν εξαιρετική δουλειά στο εμπόριο», δήλωσε. «Δεν θα υπάρξει εμπορικός πόλεμος…Συνομιλούμε με τους φίλους μας για να λύσουμε ένα πρόβλημα», συμπλήρωσε.

Οι ΗΠΑ θέλουν να δουν τις ευρωπαϊκές προτάσεις πριν αποφασίσουν τι θα επακολουθήσει τη λήξη της ήδη παραταθείσας προθεσμίας της 1ης Ιουνίου για την επιβολή δασμών, πρόσθεσε.

Λιγότερο από μια εβδομάδα στο πόστο του πρέσβη, ο Γκρενέλ προκάλεσε αντιδράσεις σε πολιτικούς και επιχειρηματικούς κύκλους, ζητώντας με ανάρτησή του στο Twitter, την άμεση αναστολή των εμπορικών σχέσεων των Γερμανών επιχειρηματιών με το Ιράν, ακριβώς μετά την απόφαση Τραμπ για αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Στη συνέντευξή του παρέμεινε στη σκληρή γραμμή ενάντια στο Ιράν τονίζοντας: «αναμένουμε από τους φίλους και συμμάχους μας να μας βοηθήσουν να φέρουμε το Ιράν πίσω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», προσθέτοντας ότι η Ουάσινγκτον έχει αποδείξεις ότι η Τεχεράνη παραβίασε τις δεσμεύσεις της αναφορικά με τον εμπλουτισμό ουρανίου.

Πηγή: ΑΠΕ/ Reuters

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές