Κόσμος

Αμερικανοί πεζοναύτες και άρματα μάχης για πρώτη φορά στο κατώφλι της Ρωσίας (εικόνες)

Αμερικανοί πεζοναύτες και άρματα μάχης βρέθηκαν για πρώτη φορά στο κατώφλι της Ρωσίας στον βορρά. Τουλάχιστον 150 άρματα μάχης και χιλιάδες άνδρες έλαβαν μέρος στη στρατιωτική άσκηση Arrow 18 στην Φινλανδία.

Οι Αμερικανοί πεζοναύτες από το 4ο Τάγμα Τεθωρακισμένων έβγαλαν νωρίτερα αυτό το μήνα άρματα μάχης και όπλα από κρύφες σπηλιές στη Νορβηγία, μεταφέροντάς τα ανατολικά στη Φινλανδία, όπου για πρώτη φορά συμμετείχαν στην ετήσια μηχανοκίνητη άσκηση Arrow 18.

Οι ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν από τις 7 Μαΐου έως τις 18 Μαΐου στη νότια Φινλανδία, η οποία μοιράζεται τεράστιας έκτασης σύνορα με τη Ρωσία και έχει ιστορικό συγκρούσεων με τον μεγαλύτερο γείτονά της . Συμμετείχαν περίπου 150 τεθωρακισμένα οχήματα και 300 άλλα στρατιωτικά οχήματα. Μόνο 30 πεζοναύτες έλαβαν μέρος, αλλά ενώθηκαν με χιλιάδες προσωπικό από τη Νορβηγία και τη Φινλανδία.

Η άσκηση πραγματικών πυρών διοργανώθηκε από την Φινλανδία, η οποία πταγματοποιούν την άσκηση μαζί με τις δυνάμεις των εταίρων τους για να ελέγξουν την ετοιμότητα του στρατού τους.

Το Σώμα Πεζοναυτών άρχισε να αποθηκεύει οχήματα, όπλα και άλλες προμήθειες σε σπηλιές στη Νορβηγία κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, σε μια προσπάθεια να έχει άμεσα διαθέσιμο τον εξοπλισμό σε περίπτωση σύγκρουσης. Τα οπλικά συστήματαο στεγάζονται σε ένα δίκτυο έξι σπηλαίων στην περιοχή Trondheim της κεντρικής Νορβηγίας. η ακριβής τοποθεσία δεν είναι γνωστή.

"Όλος ο βαρύς εξοπλισμός μας αντλήθηκε από τις σπηλιές στη Νορβηγία", δήλωσε ο λοχαγός Matthew Anderson, διοικητής αρμάτων μάχης που συμμετείχε στην άσκηση.

"Αυτή η άσκηση δεν θα είχε συμβεί χωρίς τις σπηλιές, αφού ο εξοπλισμός που βρισκεται εκεί μας επιτρέπει να κάνουμε αυτές τις ασκήσεις. Χωρίς αυτόν, είναι πολύ πιθανό να μην είμαστε τόσο επιτυχημένοι όσο ήμασταν".

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες από την άσκηση:

Πηγή:onalaert.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ