Εκκλησία

Αλεξανδρούπολη: Πραγματοποιήθηκαν τα θυρανοίξια του ρώσικου παρεκκλησίου, παρουσία αντιπροσωπείας της Αγίας Πετρούπολης


Τα εγκαίνια του ρώσικου παρεκκλησίου που αποτελεί δωρεά του Πυρηνικού εργοστασίου της Αγίας Πετρούπολης, πραγματοποιήθηκαν χθες στην Αλεξανδρούπολη, παρουσία αντιπροσωπείας από την πόλη αυτή της Ρωσίας.

Πρόκειται για ξύλινη κατασκευή εμβαδού 35 τ.μ σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Μητρόπολης Αλεξανδρουπολεως, στην οποία και ανήκει η αποκλειστική ευθύνη της λειτουργίας του παρεκκλησίου. Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης Άνθιμος δεν παρέστη πάντως στα θρανοίξια, ενώ από πλευράς επισήμων εκτός του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, του Αντιδημάρχου Οικονομικών Γιώργου Παντελίδη και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Κώστα Γκοτσίδη, δεν παρέστη κάποιος άλλος.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F100014178454156%2Fvideos%2F382181525597793%2F&show_text=0&width=267

Πάντως ο κ.Λαμπάκης κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση των θυρανοιξίων, αμφισβήτησε την ανακοίνωση της Μητρόπολης και ανέφερε ότι το εκκλησάκι έχει εμβαδό 80 τ.μ. Ο ίδιος εξάλλου συχνά το επισκέπτονταν για να επιβλέπει την πρόοδο των εργασιών και μάλιστα είχε βοηθήσει προσωπικά μέχρι και στις εργασίες τοποθέτησης του τρούλου, οπότε γνωρίζει καλύτερα.

Το παρεκκλήσι  είναι αφιερωμένο στη μνήμη των Ρώσων αγίων, ανήκει στην Μητρόπολη και υπεύθυνη για την λειτουργία του είναι η ενορία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος που έχει και τα κλειδιά. Οι Ρώσοι επίσημοι, ανάμεσα τους και εκπρόσωπος του Πυρηνικού εργοστασίου της Αγίας Πετρούπολης που διέθεσε τα χρήματα για την ξυλεία με την οποία κατασκευάστηκε το μικρό παρεκκλήσι, έφεραν μαζί τους εικόνες Ρλωσων αγίων, τις οποίες και τοποτέθησαν μέσα στο ναίδιο ρώσικου ρυθμού.

Πηγή

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ