Κόσμος

Ακιντζί: «Η ελληνοκυπριακή πλευρά διαστρεβλώνει το πλαίσιο Γκουτέρες»

Το πλαίσιο -έγγραφο με ημερομηνία 4 Ιουλίου 2017 του γ.γ. του ΟΗΕ, το οποίο επικαλείται η ελληνοκυπριακή πλευρά «δεν υπάρχει», υποστήριξε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης , Μουσταφά Ακιντζί. Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης κατηγόρησε την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι «διαστρεβλώνει το πλαίσιο Γκουτέρες» και πρόσθεσε ότι «μια τέτοια συμπεριφορά δεν είναι υποβοηθητική προς την κατεύθυνση της λύσης».

Όπως μετέδωσε το ΚΥΠΕ, ο Ακιντζί είπε ότι το έγγραφο, που παρουσιάστηκε από τα Ηνωμένα Έθνη στις 30 Ιουνίου, στο «Κραν Μοντάνα», «δεν έχει άλλη εκδοχή». Αυτό, ισχυρίστηκε ο Ακιντζί, το επιβεβαίωσε με τον γ.γ. του ΟΗΕ στις 23 Σεπτεμβρίου 2017.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είπε ότι ενημέρωσε τα Ηνωμένα Έθνη ότι δεν έχει ένσταση να στείλει ο γ.γ. του ΟΗΕ απεσταλμένο του. Ωστόσο, σημείωσε πως αυτό δεν σημαίνει αποδοχή μιας διαπραγμάτευσης, χωρίς τέλος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...