Πολιτική

Αδωνις: «Αφού ο Παπαγγελόπουλος δεν εννοεί πολιτικά πρόσωπα, γιατί μαζευτήκαμε ρε παιδιά σήμερα;»

Με δηκτικό τρόπο σχολίασε ο Αδωνις Γεωργιάδης, τη δήλωση του του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου πως όταν χαρακτηρίζει την υπόθεση της Novartis ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο δεν αναφέρεται στα πολιτικά πρόσωπα.

«Αφού μας είπε ότι δεν αναφέρεται σε πολιτικά γιατί μαζευτήκαμε σήμερα ρε παιδιά εδώ;» διερωτήθηκε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Γεωργιάδης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης Θεόδωρο Δρίτσα κάνοντας λόγο για την τυραννία της πλειοψηφίας ενώ τον κατηγόρησε για μέγιστη απρέπεια λόγω της αναφοράς πως θα έπρεπε να του χρωστά χάρη που δεν τον παρέπεμψε στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Ομως ο κ. Γεωργιάδης μίλησε για ποινικές ευθύνες των κ.κ. Ξανθού και Πολάκη: «Οχι μόνο δεν έκοψαν αλλά αύξησαν τη φαρμακευτική δαπάνη. Με αυτό που γίνεται σήμερα θα πηγαίνετε ευκολότερα στη Δικαιοσύνη. Δεν θα χρειάζονται προκαταρκτικές. Θα πηγαίνετε στη Δικαιοσύνη ένας ένας και ό,τι σας φωτίσει ο Θεός. Λυπηρό. Εγώ δεν το ήθελα . Αλλά εκεί θα πάει. Αν νομίζετε ότι θα γλιτώσει έστω και ένας πλανάστε» τόνισε.

Με αφορμή την σημερινή συζήτηση ο κ. Γεωργιάδης συνέδεσε τον υπουργό οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο του με τις καταγγελίες του Ιωσήφ Λιβανού περί μίζας που του ζήτησε συνεργάτης του και προανήγγειλε και για αυτή την υπόθεση εμπλοκή της δικαιοσύνης : "Για να σας δω τι θα κάνετε με τον Τσακαλώτο . Εμείς όταν θα έρθει στη Βουλή η υπόθεση Λιβανού, γιατί δεν μπορεί να μην το στείλει η κα Τουλουπάκη εμείς τα λύσαμε. Θα τα στείλουμε στη Δικαιοσύνη για να πάει κατευθείαν ο Τσακαλώτος στη Δικαιοσύνη. Δεν γίνεται να μην πάει με κάποιον που λέει ότι έχω ηχογραφημένα που ο Τσακαλώτος ζητά μίζα μέσω συνεργάτη του. Για να σας δω τότε τι θα κάνετε με τον Τσακαλώτο. Κάτι μου λέει ότι πρώτος που θα βγει να τον υπερασπιστεί θα είναι το παλικάρι ο Πολάκης" είπε.

Όμως η ομιλία του κ. Γεωργιάδη είχε και χιούμορ όταν σε κάποια στιγμή προσπάθησε να τον διακόψει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου

«Ξέρω ότι η κ.Αυλωνίτου είναι πανέμορφη, πανάξια και χρησιμοποίησε τη διατριβή της η ΝΑΣΑ για να πάει στον Άρη. Έχει ανεβεί ο σεβασμός μου και η εκτίμησή μου μετά από αυτά που έμαθα. Μη με διακόπτετε λοιπόν γιατί ταράζομαι από αυτή τη διακοπή”.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ