Ελληνοτουρκικά

ΑΓΕΕΘΑ: Αντιμετωπίζουμε την τουρκική προκλητικότητα με ψυχραιμία

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, στο πλαίσιο επίσκεψής του στις ΗΠΑ, συμμετείχε σήμερα σε συνάντηση που διοργάνωσε το think tank «Center for Strategic and International Studies».

Κατά τις τοποθετήσεις του ο ΑΓΕΕΘΑ, μεταξύ άλλων, ανέπτυξε το ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων στη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων.

"Αντιμετωπίσουμε την τουρκική προκλητικότητα με ψυχραιμία"

Αναφορικά με τη συνεχή παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο, με παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων, ο ΑΓΕΕΘΑ τόνισε πως οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αντιμετωπίζουν την εν λόγω συμπεριφορά με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα.

Ο κ. Αποστολάκης ανέλυσε την υφιστάμενη εξαιρετική στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ, και ανέλυσε τις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξής της σε διάφορους τομείς. Σχετικά με το ΝΑΤΟ, ο ΑΓΕΕΘΑ σημείωσε ότι η Ελλάδα εκπληρώνει τις αμυντικές της υποχρεώσεις προς αυτό, τονίζοντας παράλληλα τη στρατηγική σημασία των υποδομών της Σούδας.

Κατά την παραμονή του στην Ουάσιγκτον, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε με τον πρέσβη της Ελλάδας στις ΗΠΑ Χάρη Λαλάκο, καθώς και με το προσωπικό των Ελληνικών ΕΔ το οποίο υπηρετεί στην ευρύτερη περιοχή. Επίσης, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Ελληνο - Αμερικανικού Ινστιτούτου (American Hellenic Institute-AHI), με επικεφαλής τον πρόεδρο του Νικ Λαριγκάκης.

Πηγή

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...