Κόσμος

Έρχεται αντισυστημική φάπα…πέντε αστέρων από την Ιταλία!

Ο πρώην ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι δήλωσε ότι δεν θα εμποδίσει μια πιθανή συμφωνία συνασπισμού του αντισυστημικού αριστερού κόμματος Five Star Movement και της αντισυστημικής δεξιάς Lega που καλούνται να προσπαθήσουν να σχηματίσουν μια αντι-ευρωπαϊκή κυβέρνηση.

Με δήλωση ο Πρόεδρος της Ιταλίας δήλωσε: «Το Κίνημα των Πέντε Αστέρων και η Lega έχουν ενημερώσει τον Πρόεδρο ότι βρίσκονται σε συνομιλίες για να προσπαθήσουν να καταλήξουν σε πιθανή κυβέρνηση και ότι χρειάζονται 24 ώρες για να αναπτύξουν αυτή την πρωτοβουλία».

Ο κ. Μπερλουσκόνι είπε: «Δεν θα αντιταχθούμε. Θα το αξιολογήσουμε αυτό χωρίς επιφυλάξεις. Και δεν είναι το τέλος της συμμαχίας. »

Ο ηγέτης των πέντε αστέρων Luigi Di Maio, του οποίου το κόμμα έγινε το επίκεντρο της ιταλικής πολιτικής μετά την απόκτηση του 33% των ψήφων τον Μάρτιο, αντέδρασε στην είδηση λέγοντας: «Είμαι χαρούμενος που η υπευθυνότητα επικράτησε. Είναι μια σημαντική στιγμή. «Αύριο θα συναντήσω τον Matteo Salvini, θα ξεκινήσουμε με τα έργα, και μετά θα συμφωνήσουμε στα ονόματα. Το σημαντικό είναι το κυβερνητικό συμβόλαιο, υπάρχουν λύσεις που οι Ιταλοί περιμένουν για 30 χρόνια ».

Η κυβέρνηση συνασπισμού με επικεφαλής τον ευρωσκεπτικιστή ηγέτη της Lega Matteo Salvini και τον κ. Di Maio του κινήματος των πέντε αστέρων, μετά τις αδιάβλητες ιταλικές εκλογές της 4ης Μαρτίου, προκαλεί πρόβλημα για το ‘μπλοκ των Βρυξελλών’.

Μια συμφωνία μεταξύ των δύο ηγετών απέτυχε να υλοποιηθεί μέχρι την Τετάρτη καθώς ο κ. Di Maio αρνήθηκε να ενώσει τις δυνάμεις του με τον κ. Salvini όσο ο αρχηγός της Lega παρέμενε σε συνεργασία με τον πρώην Πρωθυπουργό της Ιταλίας Μπερλουσκόνι.

Τη Δευτέρα, ομως ο κ. Salvini ζήτησε από τον Ιταλό πρόεδρο Sergio Mattarella να του δώσει εντολή να συγκροτήσει μια κυβέρνηση και να τερματίσει το πολιτικό αδιέξοδο που ακολούθησε τις εκλογές που διεξήχθησαν στις 4 Μαρτίου, οι οποίες ολοκληρώθηκαν σε ένα εκκρεμές κοινοβούλιο.

Συμπέρασμα

Αν η συνεργασία αυτή ευοδωθεί, θα πρόκειται για πρώτη, σε μεγάλη χώρα, παγκόσμια συνεργασία κομμάτων που αντιστρατεύονται την Παγκοσμιοποίηση και ανήκουν στη λεγόμενη Δεξια και Αριστερη πλευρά του αντισυστημικού τόξου.

Ουσιαστικά φαίνεται ότι το αφήγημα ότι το Μπρέξιτ ήταν μια έξαίρεση’ κατά την παγκοσμιοποίησης διαψεύδεται πανηγυρικά.

Σε παγκόσμιο επίπεδο η παγκοσμιοποίηση τρώει ήττες, όχι μονο με την εκλογή Τράμπ, που εστειλε στον σκουπιδοκάλαθο τις εφιαλτικές συμφωνίες ΤΤΙΡ, NAFTA και CETA.

Αλλα και σε αλλες χωρες της ευρωπης , με την επανεκλογή του Βλαντιμιρ Πούτιν, αλλά και τις κυβερνήσεις αντι-παγκοσμιοποίησης στην Μολδαβία, Τσεχία και Ουγγαρία.

Το Ευρωπαικό Νταχάου, που σε Ευρωπαικό επίπεδο στήθηκε απο τους Γερμανούς, και διευθυνεται απο το ιερατείο των Βρυξελλών, ξεμένει απο ‘πελάτες’. Ο κλοιός γύρω απο τους ‘πραιτωριανούς’ της παγκοσμιοποίησης , τους Γερμανούς υπουργους και τους φίλους τους του Λουξεμβούργου (οπου σημειωτεον ξεπλένουν το χρήμα τους οι πολυεθνικές που εχουν στησει την πάγκοσμιοποίηση) και την Ολλανδία (που επισης ξεπλένει χρήμα offshore στις Ολλανδικές Αντίλλες) , στενεύει!

Αν οντως σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας, τότε έρχεται μια πρώτης τάξεως ‘φαπα’ 5 αστέρων απο το γενναίο Ιταλικό εθνος που έδωσε ιστορικά την Μάχη των Εθνών και συνέτριψε το 451 μχ τον Αττίλα και τους, σε μεγάλο βαθμό, Γερμανούς Ούνους!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...