Εθνικά θέματα

Ένοπλες Δυνάμεις: Έτοιμος ο «κουμπαράς» 1 δισ. για τις άμεσες ανάγκες και των τριών κλάδων

Έτοιμος είναι ο “κουμπαράς” του ενός δισεκατομμυρίου από τον οποίο θα χρηματοδοτηθούν οι άμεσες ανάγκες και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Εδώ και αρκετό καιρό, οι επιτελείς του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με μεθοδικότητα και σε άμεση συνεργασία με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, συγκέντρωναν το απαραίτητο κονδύλι, πάνω στο οποίο θα στηριχθεί το συγκεκριμένο σχέδιο. Σχέδιο για την αναγκαιότητα του οποίου είχαν κρούσει καμπανάκι στην συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλισμών της Βουλής που είχε πραγματοποιηθεί την Μεγάλη Εβδομάδα, οι αρχηγοί και των τριών Επιτελείων.

Όπως είχε διευκρινιστεί τότε, δεν πρόκειται για χρήματα που αφορούν νέα προγράμματα προμηθειών, αλλά στην τροφοδοσία κωδικών από τους οποίους εξυπηρετούνται οι δαπάνες για την συντήρηση του οπλοστασίου των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Και άρα κρίνονται απαραίτητα για την διατήρηση του αξιόμαχού.

Μάλιστα κατά τις ίδιες πληροφορίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας μετά από την συνεδρίαση της Μεγάλης Τρίτης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος είχε ενημερώσει τα μέλη της Επιτροπής ότι ήδη είναι έτοιμο το σχεδίο νόμου, το οποίο λόγω του επείγοντος χαρακτήρα θα περάσει με Fast Track διαδικασίες.

onalert.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ