Κόσμος

Οι Τούρκοι απειλούν με την αγορά Su-57 - «Αν δεν μας δώσετε τα F-35, στρεφόμαστε στη ρωσική αγορά» - Οργή σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ

«Το τραβάνε το σκοινί» οι νέο-οθωμανοί μέχρι που δεν παίρνει …ίσως και επίτηδες και εξετάζουν σύμφωνα με ανώτατη στρατιωτική πηγή στην Άγκυρα , την αγορά  ρωσικών αεροσκαφών 5ης γενιάς Su-57, εφόσον  η Ουάσινγκτον αποφασίσει την αναστολή  της παράδοσης των αεροσκαφών F-35,  σε απάντηση της αγοράς από την Τουρκία ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων S-400, ανέφερε η Yeni Şafak

Πρόκειται για μία εξέλιξη που επιβεβαιώνει το pentapostagma.gr, καθώς μόλις πριν δύο 24ωρα αναφέραμε το συγκεκριμένο γεγονός. Δείτε ΕΔΩ.

Το προτεινόμενο νομοσχέδιο είναι στο Κογκρέσο από τις 8 Μαΐου και "ζητά"  έκθεση για τις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας, απαιτώντας την αναστολή των πωλήσεων όπλων των ΗΠΑ,  συμπεριλαμβανομένων των μαχητικών αεροσκαφών  F-35  στην Τουρκία μέχρι τη δημοσίευση της έκθεσης.

Το νομοσχέδιο αναφέρει ως «τεταμένες τις σχέσεις» μεταξύ των δύο συμμάχων του ΝΑΤΟ, κατηγορώντας την Τουρκία για «προκλητικές ενέργειες», ειδικά με την  συμφωνία της αγοράς συστημάτων πυραυλικής άμυνας S-400 από τη Ρωσία.

 Η επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Τουρκία στις 3 Απριλίου, κατά την οποία συζητήθηκε η Ρωσοτουρκική συνεργασία για την ανταλλαγή στρατιωτικού λογισμικού και τεχνολογίας, περιλαμβάνει και την παράδοση μαχητικών αεροσκαφών  Sukhoi, δηλαδή του Su-57, που θεωρείται ως ο άμεσος ανταγωνιστής του αμερικανικού αεροσκάφους  F -35, αναφέρει ο τουρκικός τύπος επικαλούμενος ανώνυμες πηγές.

Το θέμα είναι σύμφωνα με ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ότι ο Ερντογάν θέλει πάση θυσία και με κάθε κόστος,  εξελιγμένους πυραύλους Cruise με εμβέλεια άνω των 280 χλμ όπως οι πύραυλοι  Kh-59MK και Kh-59MK2 που εκτοξεύονται από  το Su-57 και οι οποίοι αποδεσμεύονται  ….για την Τουρκία.

Τους θέλει όπως και τους S-400 κατά των ΗΠΑ  μαζί με περιορισμένο ίσως αριθμό πυρηνικών κεφαλών από το Πακιστάν για να " την βγάλει καθαρή" από την σκοτεινή κυβέρνηση των ΗΠΑ , η οποία θέλει να τον βγάλει από την μέση ...πάση θυσία και να διαλύσει την Τουρκία .

Η πρώτη έκδοση (Kh-59MK) διαθέτει ενεργό σύστημα εντοπισμού στόχου (GOS), ενώ η έκδοση (X-59MK2) είναι εξοπλισμένη με σύστημα το οποίο παρέχει ένα αυτόνομο σύστημα ανίχνευσης προς την περιοχή-στόχο.

Είναι εξοπλισμένο με ένα σύστημα πλοήγησης με αυτόματο έλεγχο, διαθέτει αδρανειακό σύστημα πλοήγησης και δυνατότητα επαυξημένης δορυφορικής «διόρθωσης» .

Πρόκειται για ένα προηγμένο πύραυλο cruise που αναπτύχθηκε από το σχεδιαστικό γραφείο (τμήμα της κοινοπραξίας Ρωσικών Τακτικών Πυραύλων (KTRV),  και ευρίσκεται στο στάδιο επιτυχημένων έως τώρα  πτητικών δοκιμών πιστοποίησης …. για το Su-57.

Το αεροσκάφος πέμπτης γενιάς Su-57 της Ρωσίας είναι ένα αεροσκάφος μονής θέσης, διπλού κινητήρα , σχεδιασμένο για αεροπορική  υπεροχή και πολλαπλές αποστολές .

Το μαχητικό είναι εξοπλισμένο με προηγμένο σύστημα αεροναυπηγικής και ηλεκτρονικά καθώς και ραντάρ τύπου AESA  ενεργητικής φάσης, καθώς και μια ποικιλία όπλων υψηλής ακρίβειας.

Σύμφωνα με τον Ρώσο αμυντικό αναλυτής του γεωπολιτικού ινστιτούτου της Μόσχας και εμπειρογνώμονα Konstantin Sivkov, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν ότι η Τουρκία δεν είναι πλέον αξιόπιστος σύμμαχος και σταδιακά παρασύρεται   προς τη Ρωσία.

Αυτό δεν αρέσει  στην Ουάσιγκτον , επειδή η Αμερική ήταν πάντα κυρίαρχη στο ΝΑΤΟ, αλλά μετά την εμφάνιση του ρωσικού πυραυλικού συστήματος αεράμυνας S-400 και τώρα του S-500  σήμανε οριστικά το τέλος της αμερικανικής κυριαρχίας.

Ο Sivkov πιστεύει ότι οι ΗΠΑ μπορούν να « αντιδράσουν νευρικά»  και λόγω των φόβων ότι η Μόσχα θα αποκτήσει απόρρητες πληροφορίες σχετικά με την νατοϊκά αεροπορικά αεροσκάφη που θα  διέρχονται από την Τουρκία.

«Ωστόσο, ο Λευκός Οίκος βρέθηκε σε μια δύσκολη κατάσταση του λεγόμενου zugzwang. Δεν μπορούν να αγνοήσουν τη χειρονομία της Άγκυρας και πρέπει να αντιδράσουν με κάποιο τρόπο. Για παράδειγμα, με την επιβολή κυρώσεων.

Αλλά εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίσουν  να ασκούν πίεση στην  Τουρκία τόσο αυτή θα προσεγγίζει την Ρωσία. Οι Αμερικανοί πρέπει να σταματήσουν να ενεργούν μόνο με το μαστίγιο και πρέπει να δώσουν στους Τούρκους «μελόπιτα» κατέληξε στο συμπέρασμα ο Κ. Sivkov.

Δεν ξέρουμε αν  θα δώσουν " μελόπιτα" οι ΗΠΑ στην Άγκυρα ελπίζουμε μόνο αυτή να μην είναι ελληνικά "νησιά" στο Αιγαίο, διότι τότε θα έχουμε ελληνοτουρκικό πόλεμο...σίγουρα... με άγνωστες συνέπειες για όλους.  

 

 

 

https://youtu.be/iACk08Gp2HE

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...