Κοινωνία

Οικιακές βοηθοί και νοσοκόμες έδιναν το... σινιάλο στην γεωργιανή μαφία για να "ξαφρίζει" σπίτια - Πάνω από 70 διαρρήξεις στη Αττική

Άκρως... "μελετημένη" ήταν η δράση που είχε αναπτύξει το μεγάλο κύκλωμα Γεωργιανών, το οποίο είχε διαπράξει δεκάδες διαρρήξεις και κλοπές σε σπίτια στα Βορειανατολικά προάστια της Αττικής. Οι ληστές ενεργούσαν έχοντας μάλιστα στρατολογήσει συμπατριώτισσες τους που εργάζονταν είτε ως αποκλειστικές νοσοκόμες, είτε ως οικιακές βοηθοί.

Συνολικά συνελήφθησαν 21 άτομα, οι 18 Γεωργιανοί, ενώ στην δικογραφία αναφέρονται άλλα 5 άτομα τα οποία ήδη κρατούνται στην φυλακή για παρόμοια αδικήματα.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και τρεις Γεωργιανές, οι οποίες είχαν το ρόλο του πληροφοριοδότη στα σπίτια που θα χτυπούσε η ομάδα της Γεωργιανής μαφίας.

«Κομβικός» ο ρόλος των γυναικών

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ, η Ασφάλεια Βορειοανατολικής Αττικής που εξάρθρωσε την σπείρα, διαπίστωσε από τις πολύμηνες έρευνες πως οι Γεωργιανές, όταν εργάζονταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες, στην ουσία “ψάρευαν” τα ηλικιωμένα άτομα που φρόντιζαν στο Νοσοκομείο, προκειμένου να μάθουν πληροφορίες όπως το πού διαμένουν, εάν διαμένουν μόνοι τους ή με συγγενείς, εάν έχουν χρήματα και κοσμήματα και βέβαια σε ποια περιοχή και οδό βρίσκεται το σπίτι τους.

Στην συνέχεια, τις πληροφορίες που συγκέντρωναν τις έδιναν στους συνεργούς τους, οι οποίοι άμεσα πραγματοποιούσαν την κλοπή.

Όταν οι συνεργάτιδες των μαφιόζων εργάζονταν σε σπίτια ως οικιακές βοηθοί, φρόντιζαν όταν είχαν την ευκαιρία να αποτυπώσουν το κλειδί της πόρτας ασφάλειας σε μια πλάκα σαπούνι και από τις δυο πλευρές, προκειμένου στην συνέχεια οι συνεργοί τους να κατασκευάσουν αντικλείδι και να κλέψουν το σπίτι με την ησυχία τους.

Ένοπλη κλοπή αυτοκινήτου μέρα-μεσημέρι

Χαρακτηριστικό της αγριότητας των Γεωργιανών μαφιόζων είναι το περιστατικό που σημειώθηκε πριν από λίγο καιρό στην οδό Λένορμαν. Τότε ένας από τους Γεωργιανούς κακοποιούς, ο οποίος μάλιστα ήταν εθισμένος στην χρήση κοκαΐνης, είχε στήσει «καρτέρι» μέρα – μεσημέρι προκειμένου να εντοπίσει αυτοκίνητο συγκεκριμένης μάρκας, όπως του είχε «παραγγείλει» ο αρχηγός της οργάνωσης.

Όταν είδε στο φανάρι να σταματά μια γυναίκα, η οποία οδηγούσε το τύπο του αυτοκινήτου που τον ενδιέφερε, χωρίς δισταγμό άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού, στρογγυλοκάθισε στο κάθισμα και με το πιστόλι του απείλησε την έντρομη γυναίκα ζητώντας της να βγει από το όχημα.

Η γυναίκα αντέδρασε, όμως ο κακοποιός την ανάγκασε με το όπλο κολλημένο στο κεφάλι να τον οδηγήσει μέχρι και την Κηφισιά, όπου και την πέταξε έξω από το αυτοκίνητο.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...