Εθνικά θέματα

Καναδάς: Νέα νίκη των Ποντίων και του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου

Μόλις ένα 24ωρο μετά την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων στην Ελλάδα, οι ομογενείς στον Καναδά έχουν κάθε λόγο να πανηγυρίζουν για ακόμα μία νίκη τους. Όπως όλα δείχνουν το Ελληνικοκαναδικό Κογκρέσο της Αλμπέρτα (CHC) κατάφερε να πετύχει ακόμα μία αναγνώριση της 19ης Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων, αυτή τη φορά στην πόλη του Κάλγκαρι.

Η επιστολή αναγνώρισης φέρει την υπογραφή του δημάρχου Ναχίντ Κ. Νένσι.

Το Κάλγκαρι είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αλμπέρτα, μετά την πρωτεύουσα Έντμοντον που αναγνώρισε τη 19η Μαΐου ως ημέρα τιμής και μνήμης των θυμάτων της Γενοκτονίας. Συνολικά 13 είναι οι μεγάλες πόλεις του Καναδά που έχουν προχωρήσει στη σχετική αναγνώριση. Το επόμενο βήμα για το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο είναι να στραφούν προς τη Γερουσία και την κυβέρνηση.

Αν και περισσότερες πληροφορίες αναμένονται σε λίγες μέρες, το μέλος του Κογκρέσου Ελίζαμπεθ Χάνλις έχει ήδη ενημερώσει τα μέλη της οργάνωσης ότι θα καταθέσουν αίτημα αλλαγής του ονόματος της αναγνώρισης σε «Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου».

Μέχρι σήμερα και εκτός το Κάλγκαρι, συνολικά 12 πόλεις έχουν αναγνωρίσει την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

pontos-news.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ