Πολιτική

«Επανεμφανίστηκε» ο Σώρρας: Κυκλοφορώ ανάμεσά σας ελεύθερος!


«Ο Αρτέμης Σώρρας προβληματίζεται και στεναχωριέται γιατί έχει καταστραφεί οικονομικά και επαγγελματικά. Έχει υποστεί ολοσχερή και ολοκληρωτική καταστροφή σε όλα τα επίπεδα», δηλώνει ο δικηγόρος του Βασίλειος Νουλέζας.

«Είμαι ελεύθερος, κυκλοφορώ ανάμεσά σας, ελεύθερος και ωραίος», δηλώνει ο Αρτέμης Σώρρας μέσω του δικηγόρου του, αποκλειστικά στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, τονίζοντας πως η αστυνομία δεν μπορεί να τον εντοπίσει παρά το γεγονός πως καταδικάστηκε τον Μάρτιο του 2017 μαζί με τη σύζυγό του σε οκτώ χρόνια κάθειρξης και πέντε χρόνια στέρησης των πολιτικών του δικαιωμάτων, μετά από μήνυση που του έκανε ο κουμπάρος του Φώτης Λεμπίδας και πρώην συνεργάτης του.

Η δήλωση αυτή έρχεται στο φως λίγα 24ωρα μετά την αποκάλυψη του «Ε.Τ.» ότι η σύζυγός του, Βάια Ρουγκλίου, σταμάτησε να κρύβεται και βρίσκεται στο σπίτι της αφού δεν απειλείται πλέον να βρεθεί στη φυλακή. Τον περασμένο Μάρτιο η υπόθεση του ζευγαριού εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο Πάτρας και μειώθηκαν οι ποινές τους από τα 8 στα 3 χρόνια, δίνοντας τη δυνατότητα στη σύζυγο του Αρτέμη Σώρρα να εξαγοράσει τη συγκεκριμένη ποινή και να εγκαταλείψει την κρυψώνα της, εξαγοράζοντας και άλλη μία που βρισκόταν σε εκκρεμότητα.

Την ίδια ώρα, τα μέλη του κόμματός του εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται στο όνομα του Αρτέμη Σώρρα, μοιράζοντας διαρκώς φυλλάδια και πραγματοποιώντας κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα. «Ελληνας δεν είναι ο κάτοικος της Ελλάδας, είναι ο ιδιοκτήτης της. Οριστικό ξεχρέωμα», γράφουν χαρακτηριστικά ορισμένα από τα φυλλάδια που μοιράζουν, με… προπαγανδιστικό σκοπό.

Σύμφωνα με την τότε μήνυση, ο Αρτέμης Σώρρας είχε κλέψει 100.000 ευρώ την περίοδο που οι δύο άνδρες συνεργάζονταν στην επιχείρηση με τους παιδότοπους, ενώ ο κουμπάρος του τον είχε καταγγείλει πως για την αγοραπωλησία του αυτοκινήτου του ο καταζητούμενος του είχε δώσει ληγμένα δηνάρια από το Κουβέιτ. Μπορεί να βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό του, εντούτοις μέχρι σήμερα είναι άκαρπες, παρά το γεγονός πως εις βάρος του εκκρεμεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.

«Είμαι αποφασισμένος να φτάσω μέχρι τέλους. Η Ελλήνων Συνέλευσις έρχεται στη Βουλή. Εγώ είμαι κοντά στους Ελληνες. Είμαι ελεύθερος. Οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρες. Να τιμωρήσετε όσα κόμματα έχουν ευθύνη για τη χρεοκοπία της χώρας.

Ο λαός να απονείμει δικαιοσύνη. Κυκλοφορώ ανάμεσά σας. Η κοινωνία γνωρίζει τις προγραμματικές δηλώσεις μας», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Αρτέμης Σώρρας.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του προέδρου της Ελλήνων Συνέλευσις, Βασίλειος Νουλέζας, μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, ανέφερε ότι «συνεχίζω να υπερασπίζομαι τον Αρτέμη Σώρρα όσο έχω εντολή και πληρώνομαι. Εχει δίκιο για το ζήτημα της Τράπεζας της Ανατολής και ότι το πολιτικό προσωπικό της μεταπολίτευσης χρεοκόπησε τη χώρα. Δεν έχω καμία απολύτως ιδεολογική ταύτιση με την Ελλήνων Συνέλευσις, αλλά είμαι ο δικηγόρος του και έχω ιερό νομικό καθήκον να είμαι μαζί του μέχρι τέλους. Ο Αρτέμης Σώρρας προβληματίζεται και στεναχωριέται γιατί έχει καταστραφεί οικονομικά και επαγγελματικά. Εχει υποστεί ολοσχερή και ολοκληρωτική καταστροφή σε όλα τα επίπεδα», δήλωσε ο δικηγόρος του.

Η δικαστική πορεία

Στις 9 Μαρτίου 2018 το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών, δικάζοντας σε δεύτερο βαθμό, μείωσε την πρωτόδικη ποινή των οκτώ ετών, που είχε επιβληθεί στον ίδιο και τη σύζυγό του, σε τρία έτη φυλάκισης για τον καθένα. Ολα αυτά, αφού κατέβαλε στο μηνυτή του, Φώτη Λεμπίδα, το ποσό των 70.000 ευρώ για να ικανοποιηθεί η χρηματική αξίωσή του.

«Η υπερβολικά αυστηρή εφετειακή απόφαση, ειδικότερα για τη σύζυγο του Αρτέμη Σώρρα, και οι ατυχείς χειρισμοί έφεραν νομικό εγκλωβισμό για τον επικεφαλής της Ελλήνων Συνέλευσις. Εκκρεμεί επίσης εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης του ανακριτή Αθηνών για τις κακουργηματικές κατηγορίες που αφορούν στη σύσταση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και άλλα συναφή αδικήματα», μας είπε χαρακτηριστικά ο συνήγορος υπεράσπισής του, Βασίλειος Νουλέζας.

«Εχω υποδείξει στον Αρτέμη Σώρρα και την Ελλήνων Συνέλευσις να ασκηθεί αναίρεση ενώπιον του Αρείου Πάγου για την εφετειακή απόφαση Πατρών, που τον καταδικάζει σε τρία χρόνια, για νομικές πλημμέλειες και εσφαλμένη εφαρμογή ουσιαστικής ποινικής διατάξεως», πρόσθεσε στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.

«Εχει κάνει εσχάτη προδοσία και πάει για εκτέλεση ο Κοτζιάς»

Ο επικεφαλής της Ελλήνων Συνέλευσις, παρά το γεγονός πως αναζητείται από την ΕΛ.ΑΣ., δεν διστάζει να δημοσιεύει -ανενόχλητος- ηχητικά στην προσωπική του σελίδα στο You Τube και να στέλνει μηνύματα κατά παντός… υπευθύνου.

Στις 24 Μαρτίου επιτέθηκε ακόμη και στον Νίκο Κοτζιά, κατηγορώντας τον πως δήλωσε ότι σε ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, η Ελλάδα θα ηττηθεί. Βέβαια, είχε υποστηρίξει ότι «δεν υπάρχει Τουρκία, υπάρχει Ιωνία, η γη των Ελλήνων». Και ότι «η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας είναι των Ελλήνων»!

Αναφερόμενος στον Νίκο Κοτζιά είχε πει σε ηχητικό ντοκουμέντο: «Είναι αυτός υπουργός Οικονομικών (σ.σ.: εννοεί Εξωτερικών); Να έχω εγώ υπουργό Οικονομικών (σ.σ.: ξανά Εξωτερικών εννοεί) να λέει αυτές τις γελοιότητες; Εγώ θα τον εκτελέσω. Εγώ σε κυβέρνηση Ελλήνων θα τον έχω εκτελέσει. Εχει κάνει εσχάτη προδοσία και επειδή ο νόμος στην Ελλάδα είναι θάνατος, πάει για εκτέλεση». Ο Νίκος Κοτζιάς δεν είναι ο μοναδικός τον οποίο ο Αρτέμης Σώρρας απειλεί με θάνατο. «Να αρχίσουν να φοβούνται όλοι οι πολιτικοί, οι δικαστικοί, οι αξιωματούχοι», συνέχισε το παραλήρημά του ο Σώρρας. «Στη Βουλή υπάρχει εσχάτη προδοσία από το ’12-’13», λέει.

Σε αντίστοιχο ηχητικό ντοκουμέντο, που είχε ανέβει στο Υou Τube τον Ιανουάριο, ο πρόεδρος του κόμματος υποστήριξε ακόμη πως έχει ήδη έτοιμες 180 μηνύσεις που θα κατατεθούν άμεσα. Μάλιστα, καλούσε και τους οπαδούς του να υποβάλουν μηνύσεις και αγωγές σε όλους τους δημοσιογράφους των ελληνικών ΜΜΕ.

Οι απειλές σε Κοτζιά

Οι απειλές σε δημοσιογράφους

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ