Κόσμος

Απίστευτη "τάπα" Ισραήλ: "Mεγάλη αποτυχία οι βομβαρδισμοί ΗΠΑ-Βρετανίας-Γαλλίας στην Συρία - Δεν κατάφεραν τίποτα"


Η ΜΟΣΑΝΤ παρέδωσε την αναφορά της στον πρωθυπουργό του Ισραήλ: "Πλήρη αποτυχία οι επιδρομές ΗΠΑ-Βρετανίας-Γαλλίας στην Συρία".

Τον γύρο του κόσμου κάνει αυτή τη στιγμή η αναφορά των Ισραηλινών. Μπορείτε να δείτε τα δημοσιεύματα πατώντας ΕΔΩ και ΕΔΩ

Τελικά τι έπληξαν οι Δυτικοί στην Συρία;

Μάλλον τίποτα - και μεταξύ μας - με 71 στους 112 πυραύλους να έχουν αναχαιτισθεί, τι να χτυπήσουν ακριβώς; Τελικά το ίδιο το Ισραήλ έκοψε το "σανό" των Δυτικών.

Κάτι βέβαια που δείχνει πως το Ισραήλ αναλαμβάνει μόνο του δράση στην Συρία, μαζί με τη συγκέντρωση αραβικών δυνάμεων κάτι που θα δούμε να ξετυλίγεται σε λίγες μέρες.

Πολλαπλές αναφορές από Κυβερνητικές και στρατιωτικές πηγές του Ισραήλ ανέφεραν πως τα πλήγματα δεν ήταν αποτελεσματικά ενώ ακολουθεί σφοδρή κριτική κατά του προέδρου Ν.Τραμπ.

Οπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, οι επιδρομές δεν άλλαξαν τίποτα στο πεδίο της μάχης και είναι δύσκολο να μάθουμε πόσο απόθεμα χημικών όπλων έχει ακόμη ο Ασαντ.

Τι λέει η αναφορά

"Αν ο πρόεδρος Τραμπ διέταξε τις επιδρομές μόνο για να δείξει ότι οι ΗΠΑ απάντησαν στην χρήση χημικών όπλων από τον Ασαντ, τότε ο στόχος έχει επιτευχθεί.

Αλλά αν υπήρχε και άλλος στόχος όπως η παράλυση της ικανότητας εκτόξευσης χημικών όπλων ή η αποτροπή του Μ.Άσαντ από την χρήση τους στο μέλλον, τότε είναι πολύ αμφίβολο αν οι στόχοι αυτοί έχουν επιτευχθεί" .

Ακόμη ένας αξιωματούχος της ΜΟΣΑΝΤ πρόσθεσε:

"Η δήλωση "Αποστολή εξετελέσθη"  και ο ισχυρισμός ότι η ικανότητα του Ασαντ για χρήση χημικών όπλων έχει πληγεί θανάσιμα, δεν έχει καμία βάση".

Μετά τις απειλές του προέδρου των ΗΠΑ, Ν.Τραμπ ο συριακός στρατός προέβη σε προετοιμασίες, μετακίνησε, διασκόρπησε, έκρυψε μαχητικά, πήρε μέτρα και πυρομαχικά

"Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε συλλέξει, μόνο μερικές από τις γνωστές χημικές εγκαστάσεις όπλων καταστράφηκαν στην αμερικανική επίθεση".

"Ακόμα βέβαια και να υποθέσουμε πως είχαν καταστρέψει το σύνολο, είναι δύσκολο να πούμε που τις έκρυψε ο συριακός Στρατός".

"Η πραγματικότητα είναι ότι δεν υπήρξαν αναφορές σχετικά με τα χημικά αμέσως μετά τα πλήγματα, γεγονός που δείχνει πως οι εκτιμήσεις είναι σωστές".

"Δεν έχουν πληγεί τα μεγάλα αποθέματα".

"Επιπλέον, η συριακή Αεροπορία δέχθηκε πολύ μικρό πλήγμα και έτσι, υπάρχει ακόμη η συριακή ικανότητα να ρίξει χημικά όπλα ο Ασαντ στους στόχους που θέτει".

Προς το τέλος η αναφορά γράφει:

"Υπάρχει μερική ζημιά τόσο στα χημικά όπλα όσο και στις ικανότητες ρίψης χημικών".

"Ο Ασαντ δεν έχει αποτραπεί από την χρήση χημικών όπλων".

"Αν θέλεις να ρίξεις, ρίχνεις, δεν μιλάς".

"Στην αμερικανική περίπτωση αυτοί μίλησαν κυρίως. Αυτοί μόνοι τους έδειξαν ότι δεν θα ακολουθήσουν πράξεις"...

Ισραηλινοί αξιωματούχοι πιστεύουν πως οι ΗΠΑ επίτηδες υπονόμευσαν την ικανότητα επιχείρησης κατά της Συρίας.

Σε αρκετές περιπτώσεις ισραηλινοί αξιωματούχοι έδειξαν στους αμερικανούς συναδέλφους τους πως οι ΗΠΑ έχουν την ικανότητα να κάνουν περισσότερα αλλά δέχτηκαν περίεργους ισχυρισμούς "πως αυτό δεν ήταν πιθανό επιχειρησιακά".

Δείτε 2 νέα βίντεο από τους αποτυχημένους πλέον βομβαρδισμούς.
https://twitter.com/StratSentinel/status/985599642284019712?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/StratSentinel/status/985557805343100930?ref_src=twsrc%5Etfw

Υπενθυμίζουμε την ρωσική αναφορά που πλέον μοιάζει η επικρατέστερη:

112 αντιαεροπορικοί πύραυλοι που εξαπέλυσε η Συρία εναντίον πυραύλων κρουζ:

Pantsir-S1 – 25 πύραυλοι έπληξαν 23 στόχους
Buk-M2E – 29 πύραυλοι έπληξαν 24 στόχους
Osa – 11 έπληξαν 5 στόχους
S-125 – 13 έπληξαν 5 στόχους
Strela-10 – 5 έπληξαν 3 στόχους
Kvadrat – 21 έπληξαν 11 στοχους
S-200 – 8 έπληξαν 0 στόχους κρουζ,

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ