Πολιτική

UNESCO: Παγκόσμια Πολιτιστική Πρωτεύουσας η Αθήνα το 2018

Η γενική διευθύντρια της UNESCO Οντρεΐ Αζουλέ αναμένεται στη χώρα μας στις 23 Απριλίου, ημέρα έναρξης των εκδηλώσεων για την ανακήρυξη της Αθήνας σε Παγκόσμια Πολιτιστικής Πρωτεύουσας του Βιβλίου το 2018.

Εφόσον ανταποκριθεί στην πρόσκληση των διοργανωτών, θα μετάσχει μαζί με άλλους επίσημους στις τελετές που θα γίνουν εκείνη τη μέρα, ξεκινώντας από το αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης.

Μετά τις ομιλίες, θα ακολουθήσει περίπατος στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου μέχρι την Αποστόλου Παύλου με την ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων να προηγείται. Σε πέντε σημεία, μικρές ορχήστρες από μουσικά σχολεία και ηθοποιοί θα παρουσιάσουν σύντομα καλλιτεχνικά προγράμματα.

Περίπου 2.000 άτομα θα παρακολουθήσουν ηθοποιούς να απαγγέλουν ποίηση του Ομήρου στο Ηρώδειο. Στην εκδήλωση ενδέχεται να συμμετάσχουν και θεατές. Τις παραχωρήσεις έκανε σήμερα ομόφωνα το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, και μάλιστα ομόφωνα.

Η ελληνική πρωτεύουσα από τις 23 Απριλίου θα βρεθεί στο επίκεντρο του παγκόσμιου πολιτιστικού ενδιαφέροντος, με το μήνυμα «Βιβλία Παντού»!

«Η Αθήνα έχει και φέτος την ευκαιρία να πιστοποιήσει ότι είναι ένας από τους πιο σημαντικούς προορισμούς κουλτούρας, γνώσης και ιστορίας» σημειώνει ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης.Η εκδήλωση είναι υπό την αιγίδα και την υποστήριξη της UNESCO.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ