Πολεμική αεροπορία

To επόμενο «κεφάλαιο» της συντριβής του Μ2000-5 Mk2

Στη Γαλλία θα γραφεί το επόμενο «κεφάλαιο» της συντριβής του Mirage 2000-5 Mk2 όπου θα αποσταλεί τις επόμενες ημέρες ο «καταγραφέας» από το μοιραίο αεροσκάφος που ανασύρθηκε από την θάλασσα από το πλοίο του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. στο οποίο είχε ανατεθεί το σχετικό έργο.

Το κομμάτι της πρόσθιας ατράκτου του μαχητικού όπου βρισκόταν το σχετικό υποσύστημα είχε εντοπιστεί αμέσως μετά την συντριβή και ανασύρθηκε με επιτυχία. Έφτασε με το πλοίο στον Πειραιά χθες και παραλήφθηκε από την ΠΑ για να απομονωθεί, να διασφαλιστεί και να προετοιμαστεί για την αποστολή στην Γαλλία όπου θα γίνει προσπάθεια ανάκτησης των στοιχείων που περιέχει, ελπίζοντας ότι θα ρίξουν φως στις συνθήκες απώλειας του αεροσκάφους. Με την άφιξή του στη Γαλλία θα γίνει γνωστό εάν το περιεχόμενό του έχει «επιβιώσει» της συντριβής.

Από όσο είναι γνωστό το υποσύστημα αυτό του Mirage 2000 δεν έχει τις ίδιες δυνατότητες με τα αντίστοιχα στην πολιτική αεροπορία αλλά συλλέγει στοιχεία ως μέρος του συστήματος διάγνωσης βλαβών. Μπορεί όμως να υποβοηθήσει την έρευνα.

Δεδομένης και της αποχώρησης του πλοίου από την περιοχή του συμβάντος επιβεβαιώνεται και η πρόθεση να τερματιστεί η όποια άλλη προσπάθεια ανέλκυσης κομματιών του αεροσκάφους.

 

πηγή: ptisidiastima.com

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ