Κόσμος

Tούρκοι οργανώνουν εθνικιστικές φιέστες με παιδάκια ντυμένα στρατιώτες (βίντεο)

Βίντεο που δείχνουν παιδάκια να φορούν στρατιωτικές στολές και να κρατούν τουρκικές σημαίες για την επέτειο της μάχης της Καλλίπολης, μέσα σε τέμενος στη Βιέννη, έχουν προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στην Αυστρία.

Όπως μετέδωσε ο Alpha σε ρεπορτάζ του, τις εικόνες δημοσίευσε αυστριακό περιοδικό επισημαίνοντας ωστόσο ότι η εκδήλωση έγινε πριν από δύο χρόνια και συγκεκριμένα το 2016, από την τουρκική ισλαμική ένωση.

Η αντίδραση του αυστριακού καγκελάριου Κουρτς ήταν έντονη: «Δεν υπάρχει καμία θέση στη χώρα για την ATIB. Η αυστριακή κυβέρνηση δεν θα δείξει την παραμικρή ανοχή». Ο εκπρόσωπος της ένωσης ανέφερε ότι επικοινώνησε με τους κυβερνώντες και τους εξήγησε το περιεχόμενο της εκδήλωσης.

Είχε προηγηθεί ανάλογη παράσταση που οργάνωσε στο Χέρφορντ της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας στη Γερμανία η DITIB, μια από τις σημαντικότερες οργανώσεις του κόμματος του Ερντογάν στη Γερμανία, με παιδιά ηλικίας 4 έως 7 ετών να φορούν στολές παραλλαγής του τουρκικού στρατού και να συμμετέχουν σε παράσταση σε τέμενος.

https://youtu.be/FqwcXgdRDL4

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...