Επιστήμη

Tι θα συνέβαινε αν προκαλούσαμε μια πυρηνική έκρηξη στην τάφρο των Μαριανών; (βίντεο)

Ένα άκρως καταστροφικό σενάριο που θα μπορούσαν να εκτελέσουν καταστροφικά μυαλά είναι αυτό της πρόκλησης μιας πυρηνικής έκρηξης μέσα στην τάφρο των Μαριανών.

Η τάφρος των Μαριανών αποτελεί το βαθύτερο σημείο των ωκεανών του πλανήτη και το χαμηλότερο σημείο της επιφάνειας του φλοιού της Γης, καθώς φτάνει περίπου τα 11.000 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας κι έχει πλάτος περίπου 5 χλμ. Βρίσκεται στον δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό στα ανατολικά των Μαριανών νήσων (Mariana Islands).

Η tsar bomb είναι γνωστή για την τεράστια ισχύ της, που φτάνει τους 58,6 μεγατόνους κι έχει επακόλουθο κύμα έκρηξης που μπορεί να κυκλώσει τη γη 3 φορές. Στο καταστροφικό αυτό σενάριο, η βόμβα ρίφθηκε από ύψος 10,5 χλμ, δηλαδή όσο το βάθος της τάφρου, μέσα στην τάφρο των Μαριανών.

Τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί. Οι επιπτώσεις μιας τέτοιας έκρηξης αρκούν να καταστρέψουν ολόκληρο τον πλανήτη.

Μια και μόνη βόμβα μπορεί να φέρει την απόλυτη καταστροφή.

Ας αναλογιστούμε τι μπορεί να κάνει το σύνολο του πυρηνικού οπλοστασίου που κατέχουν αυτή τη στιγμή πολλές χώρες πάνω στον πλανήτη Γη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές