Κόσμος

Iσόβια στον Δανό εφευρέτη που δολοφόνησε τη δημοσιογράφο στο υποβρύχιο

Σε ισόβια κάθειρξη χωρίς δυνατότητα απονομής χάρης καταδικάστηκε ο Δανός εφευρέτης Πέτερ Μάντσεν για το φόνο της Σουηδής δημοσιογράφου Κιμ Γουόλ στο υποβρύχιό του τον περασμένο Αύγουστο ανοικτά της Κοπεγχάγης.

Η πολιτική αγωγή είπε ότι ο Μάντσεν σχεδίαζε να σκοτώσει την 30χρονη δημοσιογράφο πνίγοντάς την ή κόβοντάς της το λαιμό.

Τα ακρωτηριασμένα μέλη της βρέθηκαν στη θάλασσα ανοικτά της πρωτεύουσας της Δανίας στις 21 Αυγούστου 2017, 11 μέρες αφότου η γυναίκα πήγε για να πάρει συνέντευξη από τον Μάντσεν. . Τελευταία αφορά η Γουόλ εθεάθη στις 10 Αυγούστου, όταν επιβιβάστηκε στο αυτοσχέδιο υποβρύχιο εκτοπίσματος 40 τόνων, το UC3 Nautilus του Δανού επιχειρηματία. Όταν δεν επέστρεψε, ο φίλος της ειδοποίησε την επομένη τις Αρρχές.

Ο Μάντσεν διασώθηκε από τη θάλασσα μετά τη βύθιση του υποβρυχίου του -εσκεμμένη, όπως λέει η εισαγγελία, για να κρύψει τα πειστήρια του εγκλήματος.

Ο ακρωτηριασμένος κορμός της δημοσιογράφου εντοπίστηκε από περαστικό ποδηλάτη στις 21 Αυγούστου, αλλά το κεφάλι, τα άκρα και τα ρούχα της βρέθηκαν σχεδόν δύο μήνες αργότερα, στις 6 Οκτωβρίου μέσα σε σακούλες που περιείχαν και βάρη από δύτες της αστυνομίας.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ