Βαλκάνια

Iσοπεδωτική αντίδραση Ρωσίας κατά Κοσοβάρων: Ο «μυστικός στρατός» του Πούτιν αναπτύχθηκε στη Μιτρόβιτσα - «Πογκρόμ τέλος, στέλνουμε στρατιωτική βοήθεια»

Εντελώς αιφνιδιαστικά για πολλούς…..πάρα πολλούς, όχι όμως για τους γνωρίζοντες την όλη γεωπολιτική κατάσταση στα Βαλκάνια....η οποία  ως γνωστόν « σιγοβράζει» εδώ και δεκαετίες μετά το 1999 και τον πόλεμο του Κοσσυφοπεδίου, έχουμε ξανά «θέμα»  στο Κοσσυφοπέδιο με επικίνδυνες προεκτάσεις σε όλες τις χώρες τις περιοχής , ειδικά εκεί που κατοικούν αλβανόφωνοι. 

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών και επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Αλβανίας , Dritan Demiraj, δήλωσε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν, σε αγαστή συνεργασία με τους Σέρβους «τοποθέτησε» έναν ολόκληρο  μυστικό στρατό στο Κοσσυφοπέδιο, πανέτοιμο να δράσει ανά πάσα στιγμή, σύμφωνα με αλβανικό ΜΜΕ.

«Ένα μεγάλο μέρος αυτού του στρατού δραστηριοποιείται στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου, ειδικά στην πόλη της  Kosovska Mitrovica.

Ως εκ τούτου, πίσω από όλα τα γεγονότα στα Βαλκάνια είναι οι Σέρβοι και η ιδέα της ανταλλαγής εδαφών μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας. Ο "Όμιλος Wagner" είναι μια στρατιωτική οργάνωση μισθοφόρων στην οποία συμμετέχουν μεταξύ 5 και 6 χιλιάδων Ρώσων επαγγελματιών στρατιωτών.

https://youtu.be/sj9djlVZwfw

Οι δυτικοί αμυντικοί  αναλυτές τους θεωρούν μυστικό στρατό του Βλαντιμίρ Πούτιν. Αυτή η επίλεκτη  μονάδα φέρεται να είχε βαριές απώλειες στη Συρία, και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτοί συνδέονται με τη ρωσική κυβέρνηση, μιας και την περίοδο 2014-2016 χρηματοδοτήθηκαν από το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, με 193 εκατομμύρια δολάρια.

 Στην Συρία πληρώνονταν από το Σύρο πρόεδρο  Bashar al-Assad ο οποίος τους πλήρωνε με χρήματα  από την πώληση πετρελαίου. Ορισμένοι από αυτούς οι οποίοι πληρώνονταν  από Ρώσους  ολιγάρχες, τώρα «εργάζονται» στη Μιτρόβιτσα,  υπό την ηγεσία ενός πρώην υπαρχηγού του περιβόητου Σέρβου πολέμαρχου Αρκάν.

Επίσης έχουμε μια σύνδεση μεταξύ των σερβικών μυστικών υπηρεσιών, αυτών των ομάδων και μελών των σκοπιανών δυνάμεων.

Κατά την εκλογή του Αλβανού ΥΠΑΜ Taljat Jaferi στην πΓΔΜ αποκαλύφθηκε ότι υπήρχαν δύο άτομα στις μυστικές υπηρεσίες της χώρας που «δούλευαν» για λογαριασμό των σερβικών μυστικών υπηρεσιών.  

Το βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου  ελέγχεται καθόλου από όλα αυτά τα στοιχεία. Πίσω από όλα αυτά τα σενάρια είναι ένα σενάριο εδαφικής ανταλλαγής που είναι αντι-Αλβανικό για μένα!», δήλωσε ο Ντιμίραϊ στην αλβανική τηλεόραση" Ora News ".

Υπενθυμίζουμε ότι από το  2010, η Ρωσία κατασκεύασε μακριά από το φως της δημοσιότητας στην ουσία την μεγαλύτερη στρατιωτική βάση εκτός Ρωσίας, μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Αυτή η στρατιωτική βάση στο Νις στο νοτιοανατολικό τμήμα της Σερβίας, καθιερώθηκε ως μια ανθρωπιστική βάση από όπου ρωσικά αεροσκάφη θα λειτουργούν σε περιόδους φυσικών καταστροφών.

Έχει την ικανότητα να κατασκοπεύει την στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στην Ρουμανία (αντιπυραυλική ασπίδα) καθώς και να φιλοξενεί ρωσικές δυνάμεις σε μια ενδεχόμενη αποστολή, μαζί με τις ειδικές μονάδες του σερβικού στρατού στο Νις.

Επίσης οι ρωσικές δυνάμεις και το επιχειρησιακό επιτελείο στο Νις, είναι σε θέση να συντονίσουν τις ενέργειες τους με άλλες δύο ταξιαρχίες στις περιοχές Ράσκα και Βράνιε στην Σερβία, όπου κάθε ταξιαρχία έχει 11 τάγματα που απαρτίζονται από συνδυασμένες δυνάμεις , οι οποίες βρίσκονται ήδη κοντά στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο.

Οι Σέρβοι έβαλαν πλέον επίσημα ενεργά και κυρίως στρατιωτικά την Ρωσία στο «παιχνίδι» για την τύχη της περιοχής του Κοσόβου «αδειάζοντας» εντελώς ΗΠΑ και  ΕΕ , οι οποίες θα βρουν απέναντι τους πλέον έναν αποφασισμένο Β.Πούτιν και φυσικά τον ρωσικό στρατό.

Ενώ το Κρεμλίνο στις 01 Απριλίου ανακοίνωσε  ότι : «η Ρωσική Ομοσπονδία είναι πλήρως δεσμευμένη στους Σέρβους του Κοσσυφοπεδίου με όλα τα μέσα της , για την υπεράσπιση τους ενάντια σε μια πιθανή επίθεση.

Σε περίπτωση που ξεκινήσει ένα νέο πογκρόμ εναντίον των Σέρβων στην επαρχία με αλβανικές αστυνομικές επιχειρήσεις που θα στοχεύσουν στην κατοχή του βορείου τμήματος του Κοσσυφοπεδίου, η Μόσχα θα στείλει αμέσως σημαντική στρατιωτική βοήθεια».

Ότι λέει η ρωσική πλευρά το …εννοεί και το υποστηρίζει με κάθε μέσο , τρόπο, δύναμη και αυτό ας το κρατήσουμε .

 

https://youtu.be/Ull11lLNeX4?t=74

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ