Ελληνοτουρκικά

Hurriyet: Τι ζήτησε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος από τον Ερντογάν

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα ο Παναγιώτατος έθεσε στον Τούρκο Πρόεδρο τρία βασικά ζητήματα

Στο περιεχόμενο της συζήτησης που είχαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την πρόσφατη επίσκεψή του Παναγιώτατου στην Άγκυρα αναφέρεται σήμερα σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Hurriyet.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης έθεσε στο Πρόεδρο της Τουρκίας τρία βασικά ζητήματα για το Πατριαρχείο και την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Ίμβρο.

Το πρώτο είχε να κάνει με την βοήθεια για την αποκατάσταση του ελληνικού ορφανοτροφείου στη νήσο Πρίγκηπο, που αντιμετωπίζει κίνδυνο κατάρρευσης και είναι το μοναδικό ακίνητο για το οποίο το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει τίτλους ιδιοκτησίας.

Το δεύτερο ήταν η επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης.

Το τρίτο ζήτημα ήταν να διευκολυνθεί η εκ νέου πολιτογράφηση κατοίκων της Ίμβρου, που επιθυμούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...