Τεχνολογία

H Google αλλάζει το Gmail – Ποιες είναι οι νέες λειτουργίες

Αλλαγές και σημαντικές βελτιώσεις στο Gmail ανακοίνωσε ο Matthew Izatt, Product Manager της υπηρεσίας, με ανάρτηση στο blog του. Ιδού τι αλλάζει:

Περισσότερες επιλογές χωρίς να βγείτε από τα «εισερχόμενα»

Η νέα μορφή του Gmail σας βοηθά να επιλέξετε συνημμένα -όπως φωτογραφίες- χωρίς να χρειαστεί να ανοίξετε ή να ανατρέξετε σε μεγάλες συνομιλίες. Παράλληλα δίνει τη δυνατότητα χρήσης του νέου πλήκτρου snooze για να αναβάλετε την ανάγνωση emails που δεν χρειάζεται να δείτε αμέσως, ενώ μπορείτε να έχετε εύκολη πρόσβαση σε άλλες εφαρμογές που χρησιμοποιείτε συχνά, όπως το Google Calendar, το Tasks, (τώρα διαθέσιμο σε Android και iOS) και το Keep.

Στις νέες λειτουργίες περιλαμβάνεται και η εμφάνιση μηνύματος δίπλα στα email με σύντομες υπενθυμίσεις που θα σας «ωθούν» να διαβάσετε και να απαντήσετε. 

Προστέθηκε επίσης στο Smart Reply για να απαντάτε πιο γρήγορα στα μηνύματα.

Θα υπάρχουν, επίσης, ειδοποιήσεις για σημαντικά εισερχόμενα μηνύματα χωρίς να διακόπτετε αυτό που κάνετε εκείνη τη στιγμή, ενώ το Gmail θα σας προτείνει να καταργήσετε την εγγραφή σας από ενημερωτικά δελτία ή προσφορές που δεν σας ενδιαφέρουν πια.

Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε στο Gmail σας, νέες προειδοποιήσεις για δυνητικά επικίνδυνα μηνύματα που φτάνουν στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.

Μια νέα παράμετρος εμπιστευτικότητας (Confidential Mode), σας επιτρέπει να ελέγχετε τον τρόπο προώθησης, αντιγραφής, λήψης ή εκτύπωσης του μηνύματός σας – πράγμα ιδιαίτερα χρήσιμο όταν πρέπει να στείλετε ευαίσθητες πληροφορίες μέσω email, όπως φορολογικά ή ασφαλιστικά στοιχεία. Σας δίνει επίσης τη δυνατότητα να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής ενός μηνύματος μετά τον καθορισμένο χρόνο, ώστε να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τον έλεγχο των πληροφοριών σας.

Πότε ξεκινούν οι νέες λειτουργίες

Από σήμερα κιόλας είναι διαθέσιμες οι νέες βελτιωμένες ρυθμίσεις του Gmail, κάποιες από τις οποίες θα εμφανίζονται σταδιακά τις επόμενες εβδομάδες.

Για να τις ενεργοποιήσετε πηγαίνετε στο Settings (το σύμβολο στην πάνω δεξιά γωνία των εισερχομένων) και επιλέξτε την εντολή «Try the new Gmail». Αν, στην πορεία, αποφασίσετε να επιστρέψετε στις παλιές ρυθμίσεις, πηγαίνετε ξανά στο ίδιο σημείο και επιλέξετε «Go back to classic Gmail».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ