Κόσμος

Bάσεις στο Ιράν ζητά η Ρωσία και φορτώνει βομβαρδιστικά -Ετοιμάζουν κύματα επιθέσεων από Κύπρο με Rafale-Tornado


Από μια κλωτή κρέμεται η παγκόσμια ειρήνη: Η Μόσχα φαίνεται αποφασισμένη να αντιδράσει αυτή τη φορά και ζητά από το Ιράν πρόσβαση στη τρίτη τακτική αεροπορική βάση της IRIAF στο Hamedan ή την αεροπορική βάση στην Omidiyeh,για μεταστάθμευση στρατηγικών βομβαρδιστικών Tu-22 και Tu-95, ιπτάμενων τάνκερ Il-78 και μαχητικών.

Αυτό σημαίνει πως η Ρωσία ετοιμάζεται να αντιδράσει. Υπενθυμίζουμε πως πλέον τα ρωσικά μαχητικά πετούν φορτωμένα με αντιπλοϊκούς πυραύλους.

Υπάρχει έντονη κινητικότητα των στρατηγικών βομβαρδιστικών της Ρωσίας. Μεγάλος αριθμός απογειώθηκε από την αεροπορική βάση Mozdok. Ολα φορτωμένα με πυραύλους κρουζ Kh-55 και Kh-101.

Ταυτόχρονα κλείνει ο εναέριος χώρος στην Α.Μεσόγειο λόγω πιθανών εκτοξεύσσεων πυραύλων κρουζ τις επόμενες 72 ώρες.

Αυτό σημαίνει πως επίκειται χτύπημα και αυτή τη φορά θα λάβουν μέρος μαχητικά συμμαχικών χωρών. Ολα δείχνουν πως δεν θα τελειώσει σε μια νύχτα...

Ηδη οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο  αναμένουν γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου Rafale, τα οποία θα απογειωθούν από τη βάση St Dizier στη Γαλλία.

Οι ΗΠΑ έξυπνα αυτή τη φορά δημιουργούν πολυεθνική δύναμη.

2 Γερμανικές φρεγάτες και 1 γαλλική θα ενωθούν με τα αμερικανικά πλοία στις ακτές της Συρίας.

Εντωμεταξύ η ένταση χτυπά κόκκινο.

Ρωσικά Su-24M μαζί με Su-30SM πέταξαν σε πολύ χαμηλό ύψος κοντά στην φρεγάτα FREMΜ του Γαλλικού Ναυτικού Aquitaine D650 προχωρώντας σε εικονικό βομβαρδισμό. Ολα τα ρωσικά μαχητικά ήταν οπλισμένα όπως αναφέρθηκε.

Πιο αναλυτικά, σε χαμηλό ύψος πέταξαν στις 7-9 Απριλίου - υπάρχουν αναφορές πως το περιστατικό έγινε και δεύτερη φορά - πάνω από γαλλικό πολεμικό πλοίο στην ανατολική Μεσόγειο ρωσικά μαχητικά, ανέφερε σήμερα μια πηγή από το πολεμικό ναυτικό της Γαλλίας.

Η Γαλλία, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους εξετάζουν το ενδεχόμενο μιας συντονισμένης στρατιωτικής απάντησης, αφού κατηγορούν τη συριακή κυβέρνηση, την οποία υποστηρίζει η Μόσχα, ότι ευθύνεται για την επίθεση. Η Δαμασκός και η Μόσχα διαψεύδουν ότι διαπράχθηκε επίθεση με χημικά.

Το γαλλικό εβδομαδιαίο περιοδικό έγραψε ότι το ρωσικό μαχητικό πραγματοποίησε χαμηλή υπερπτήση πάνω από τη φρεγάτα Aquitaine το Σαββατοκύριακο και ήταν πλήρως οπλισμένο.

Η γαλλική φρεγάτα Aquitaine φέρει 16 πυραύλους κρουζ και 16 πυραύλους εδάφους- αέρος.

«Η πτήση πραγματοποιήθηκε πριν από κάποιες ημέρες» σημείωσε μια πηγή από το πολεμικό ναυτικό της Γαλλίας, προσθέτοντας ότι η Γαλλία επικοινώνησε με τις ρωσικές αρχές για το ζήτημα.

«Οι υπερπτήσεις από στρατιωτικά αεροσκάφη πάνω από πολεμικά πλοία είναι κάτι που συμβαίνει στη θάλασσα. Όταν είναι πολύ χαμηλές, η αντίθετη πλευρά ειδοποιείται» επισήμανε η πηγή.

Οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο ετοιμάζονται για αεροπορικές επιδρομές στη Συρία

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, οι βρετανικές αεροπορικές βάσεις στην Κύπρο, προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα επιδρομές εντός των εδαφών της Συρίας και προφανώς εναντίον θέσεων των κυβερνητικών δυνάμεων του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Σύμφωνα με ανώνυμη πηγή από τη βρετανική ηγεσία, οι βάσεις στην Κύπρο αναμένεται να υποδεχθούν τις αμέσως επόμενες ώρες γαλλικά μαχητικά τύπου Rafale, τα οποία θα απογειωθούν από τη βάση St Dizier στη Γαλλία, έτοιμα να επιχειρήσουν μαζί με βρετανικά αεροσκάφη στη Συρία.

Λίγα 24ωρα μετά την επίθεση στην Ανατολική Γούτα εναντίον θέσεων ανταρτών και τις κατηγορίες κατά της κυβέρνησης Άσαντ για χρήση χημικών, οι συμμαχικές δυνάμεις, με επικεφαλής τις ΗΠΑ, φέρονται έτοιμες να ξεκινήσουν μία γενικότερη επιχείρηση.

Οι συνέπειες μίας πιθανής επίθεσης κατά του Άσαντ είναι απρόβλεπτες, καθώς η Ρωσία έχει προειδοποιήσει για «ανεξέλεγκτες καταστάσεις».
https://twitter.com/RT_com/status/983784177429630976?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ