Ρωσία

Eντολή Πούτιν! Δημιουργία παγκόσμιου άτλαντα χωρίς…

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή να δημιουργηθεί ένας νέος Παγκόσμιος Άτλας, ο οποίος δεν θα διαστρεβλώνει την «ιστορική και γεωγραφική αλήθεια», όσον αφορά τις αληθινές ονομασίες των διαφόρων σημείων.

Μιλώντας στο εποπτικό συμβούλιο της Ρωσικής Γεωγραφικής Εταιρείας και απευθυνόμενος στην ιδία την εταιρεία αλλά και στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας είπε ότι το ρωσικό υπουργείο Άμυνας θα πρέπει «να επιτρέψει την πρόσβαση στις χαρτογραφήσεις του, ώστε να αξιοποιηθούν από τους χαρτογράφους του Άτλαντα αλλά και γενικά τους περιηγητές, τους τουρίστες, τους αυτοκινητιστές, ώστε να είναι προσβάσιμοι οι χάρτες αυτοί μέσω της ηλεκτρονικής τεχνολογίας on line».

Ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε μάλιστα την πεποίθηση ότι η ένδειξη «απόρρητο» που υπάρχει σε πολλούς χάρτες (από την σοβιετική περίοδο-σ.σ.) είναι πεπαλαιωμένη και φαίνεται αρχαία».

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν υποστήριξε ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα ρωσικά τοπωνύμια που εξαφανίζονται σταδιακά από τους χάρτες ώστε να αποκατασταθεί η ιστορική και γεωγραφική αλήθεια, επισημαίνοντας ότι είναι ανάγκη να υπάρξει ένας ποιοτικός χάρτης για την Ρωσία καθώς αυτή την στιγμή υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση στου ξένους χάρτες, στους οποίους καταγράφονται κατά κανόνα τα δεύτερα ονόματα διαφόρων γεωγραφικών τοποθεσιών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...