Αρχείο

Eκτός ελέγχου οι Αλβανοί: Κατέβασαν και πέταξαν στα σκουπίδια την Eλληνική σημαία στους Αγ. Σαράντα - Στο Καλπάκι με Εθνοφύλακες ο Α/ΓΕΣ

Ξαναχτύπησαν οι Αλβανοί εθνικιστές της γνωστής εθνικιστικής οργάνωσης «ενωμένη Αλβανία»,  οι οποίοι  ως γνωστό οραματίζονται την δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας με εδάφη και από την ελληνική επικράτεια …αλλά στο τέλος αυτοί όπως και οι Τούρκοι θα μείνουν με τα όνειρα τους.

Οι ίδιοι κατέβασαν με  μια επιχείρηση «αστραπή» την ελληνική σημαία από την  εκκλησίας της Κρανιάς στη Φοινίκη στην περιοχή των Αγ.Σαράντα , προκαλώντας πλήθος ερωτηματικών και οργής στο ελληνισμό της Β.Ηπείρου , για την αποτρόπαια πράξη τους αλλά και για το ύποπτο σχέδιο εκτέλεσης προβοκατόρικων ενεργειών , σύμφωνα με αλβανικό δημοσίευμα .

«Απολύμανση της περιοχής στη νότιο Αλβανία» χαρακτηρίζουν τις έκνομες δράσεις τους οι Αλβανοί εθνικιστές  του γνωστού ανθελληνικού «Κινήματος της Ενωμένης Αλβανίας»- LSHB, αναφέρει η  ίδια την ιστοσελίδα τους.

Οι ίδιοι οι εθνικιστές που «τρέφονται» με χρήματα του τουρκικού ισλαμικού παράγοντα αποκάλεσαν την  ελληνική σημαία «κουρέλι», η οποία , σύμφωνα με τους ίδιους,  ήταν τοποθετημένη παράνομα στην κορυφή της εκκλησίας της Κρανιάς στους Αγίους Σαράντα .

Ο πρόεδρος του εθνικιστικού Κινήματος, Καστρίτ Μπερισάι ως επικεφαλής της επιχείρησης μετέβη στο χωριό  Κρανιές μαζί με άλλους εθνικιστές και κατέβασαν την ελληνική σημαία από εκκλησία μας , διότι η παρουσία της τους  ενοχλούσε σφόδρα  και στην συνέχεια την πέταξαν στα σκουπίδια.

Οι ίδιοι οι Αλβανοί εθνικιστές απειλούν μέσω του αλβανικού δημοσιεύματος ότι στην επίσημη επέτειο  ανεξαρτησίας της Αλβανίας στις 28 Νοεμβρίου,  «η αλβανική εθνική σημαία θα τοποθετηθεί στην Πρέβεζα, την οποία έχουν καταλάβει οι Έλληνες ( 1912-13)  κατακτητές. Περιμένετε και θα δείτε»...απειλούν οι ίδιοι.

Το περιστατικό πρέπει  να διερευνηθεί ενδελεχώς από το ελληνικό υπουργείο των εξωτερικών και από τον Έλληνα πρέσβη στα Τίρανα,  και να δοθεί αυστηρή νότα διαμαρτυρίας για την πλημμελή φύλαξη θρησκευτικών χώρων στο αλβανικό κράτος .

Αυτές οι πράξεις υλοποιούνται σε μια χώρα σαν την Αλβανία που θέλει την ελληνική συγκατάθεση να εισέλθει στην ΕΕ, …αυτό να το θυμούνται καλά οι Έλληνες αξιωματούχοι και να το τονίσουν με ηχηρό τρόπο  στον Έντι Ράμα που ονειρεύεται «Μεγάλη Αλβανία» και πολλά άλλα μαζί με τον " φίλο του" Ρετζέπ Νταγίπ Ερντογάν .

Tην ίδια στιγμή, σήμερα, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, επισκέφθηκε την 8η Μ/Π ΤΑΞ (VIII MΠ «ΗΠΕΙΡΟΣ»), όπου παρακολούθησε εκπαίδευση των Εθνοφυλάκων του Τάγματος Εθνοφυλακής (ΤΕΘ) Καλπακίου.

Η άριστη οργάνωση και εκτέλεση των εκπαιδευτικών σεναρίων, η εξαιρετική πειθαρχία και το υψηλό ηθικό των Εθνοφυλάκων μας, αποδεικνύουν για ακόμη μία φορά, το λόγο για τον οποίο οι Δυνάμεις Εθνοφυλακής, θεωρούνται από τους σημαντικότερους Πολλαπλασιαστές Ισχύος του Στρατού Ξηράς.

Ενεργός Στρατός, Εφεδρεία και Εθνοφυλακή, διασφαλίζουν την εδαφική μας ακεραιότητα.  

Δείτε φωτογραφίες:

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...