Περιβάλλον

36.000 κεραυνοί έπληξαν περιοχή της Ινδίας μέσα σε 13 ώρες

Εννέα άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους, ανάμεσά τους κι ένα εννιάχρονο κορίτσι, από την πτώση συνολικά 36.749 κεραυνών μέσα σε μόλις 13 ώρες στο νότιο κρατίδιο Άντρα Πραντές της Ινδίας!

Οι κεραυνοί δεν είναι, βέβαια, ασυνήθιστοι πριν την έναρξη της εποχής των μουσώνων -από τον Ιούνιο μέχρι το Σεπτέμβριο- στην ασιατική χώρα, αλλά αυτή τη φορά ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, όπως λένε οι Αρχές. Είναι χαρακτηριστικό ότι ολόκληρο τον Μάιο του 1917 είχαν καταγραφεί στην ίδια περιοχή περίπου 30.000 κεραυνοί.

Ορισμένοι επιστήμονες θεωρούν ότι στο φαινόμενο συνεισφέρει σε μεγάλο βαθμό η υπερθέρμανση του πλανήτη. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η συνάντηση ψυχρών ανέμων από την Αραβική θάλασσα με θερμότερες αέριες μάζες από τη βόρεια Ινδία δημιούργησαν ένα ασυνήθιστα τεράστιο σύννεφο 200 χιλιομέτρων που προκάλεσε τις πτώσεις των κεραυνών -πράγμα εξαιρετικά σπάνιο, όπως αναφέρουν ντόπιοι μετεωρολόγοι.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από το 2005 χάνουν κάθε χρόνο πάνω από 2.000 άνθρωποι στην Ινδία – στις ΗΠΑ 27 κατά μέσο όρο. Τον Ιούνιο του 2016 93 άνθρωποι κεραυνοβολήθηκαν σε τέσσερα κρατίδια της Ινδίας -γεγονός που αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στον μεγάλο αγροτικό πληθυσμό της και στην έλλειψη συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...