Κοινωνία

Όταν ο Κουρής δήλωνε στην Εξεταστική ότι στην Ελλάδα "γινόταν πάντα της π.....ς"

Στις 15 Σεπτεμβρίου του 2016 είχε καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, ο εκδότης Γιώργος Κουρής, όπως υπενθυμίζει το news247, αποκαλύπτοντας πληθώρα στοιχείων για τις αγροτικές του καλλιέργειες στην Κεφαλονιά και τον Μαραθώνα, αλλά ελάχιστα σχετικά με τα δάνεια του ΑΛΤΕΡ.

Παρά το αθυρόστομο των αναφορών του ο εκδότης της Kontra News και ιδιοκτήτης του σταθμού Kontra δεν διαφώτισε τότε ιδιαιτέρως την Εξεταστική Επιτροπή που διερευνούσε τα θαλασσοδάνεια στα ΜΜΕ καθώς δήλωνε άγνοια για τις δανειοδοτήσεις του ΑΛΤΕΡ αλλά και για τις υπέρογκες αμοιβές στελεχών.

"Στο λόγο της τιμής μου δεν ήξερα τίποτα για το ομολογιακό δάνειο. Από το 2000 και μετά δεν ξανασχολήθηκα ποτέ με το ΑΛΤΕΡ", είχε δηλώσει, αλλά παραδέχθηκε ότι μαζί με τον γιο του Ανδρέα διέθετε σημαντικό μερίδιο των μετοχών του σταθμού.

Καταλόγιζε, μάλιστα, την πλήρη ευθύνη στους πρώην μετόχους Κώστα Γιαννίκο, Θανάση Αθανασούλη και Γιώργο Βαλσαμίδη τους οποίος χαρακτήρισε απατεώνες.

«Αυτοί έκαναν κουμάντο. Αυτοί υπέγραφαν δανειακές συμβάσεις» είπε και συμπλήρωσε: «έχω κάνει πολλά λάθη στη ζωή μου αλλά είμαι καθαρός, δεν μπορείτε να με βρείτε πουθενά». «Ήμουνα ηλίθιος» τόνισε αποσείοντας κάθε ευθύνη ενώ νωρίτερα είχε αποφανθεί ότι «στην Ελλάδα γινόταν πάντα της π***ας».

Ο Γιώργος Κουρής εμφανίστηκε στην τότε κατάθεσή του, πολύ πιο αναλυτικός σε θέματα αγροτικών καλλιεργειών. Συγκεκριμένα αποκάλυψε στην Εξεταστική Επιτροπή ότι το όνειρό του πάντα ήταν να γίνει αγρότης αλλά δεν του το επέτρεψε προδικτατορικά το κράτος της Δεξιάς.

«Ήθελα να γίνω αγρότης και το βαθύ αστυνομικό κράτος της Δεξιάς μου είπε ότι έπρεπε να γίνω Δεξιός. Μου αρνήθηκαν να κάνω μια γεώτρηση. Έγινα δημοσιογράφος», είχε δηλώσει.

Ανέφερε, όμως, ότι τα τελευταία χρόνια ασχολείτο με «απόλυτη επιτυχία» με τις καλλιέργειες τροπικών φρούτων στο κτήμα του στην Κεφαλονιά και στον Μαραθώνα.

«Καλλιεργώ 100 τροπικά φυτά όλα με επιτυχία», δήλωνε όταν και αναφέρθηκε στο passion fruit, το Μάνγκο και την Γκουάβα. Διαφήμισε δε την Ρολογιά ως πρώτη ξαδέρφη του passion fruit. Δήλωνε, επίσης, ότι το Περγαμόντο της Κεφαλονιάς μπορεί να αποτελέσει πηγή πλουτισμού για τη χώρα και κατέθεσε στη συνέχεια ολόκληρο φάκελο στην Εξεταστική Επιτροπή με φωτογραφίες από τα κτήματά του. «Όταν τελειώσει η επιτροπή θα σας κάνω το τραπέζι στο κτήμα μου στο Μαραθώνα» πρόσθεσε απευθυνόμενος στους βουλευτές-μέλη της Εξεταστικής.

Στην Κεφαλονιά θα τελεστεί και η κηδεία του, σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ