ΗΠΑ

Όταν οι πύραυλοι «Tomahawk» πάνε Μόσχα…

«Προετοιμάσου Ρωσία γιατί οι πύραυλοι πρόκειται να φθάσουν, όμορφοι, νέοι κι έξυπνοι«, είχε…
γράψει στο προκλητικό κι αλαζονικό ‘tweet‘ ο Τραμπ, πρόεδρος της πάλαι ποτέ υπερδύναμης και σήμερα αξιοθρήνητης παρακμιακής, ξεδοντιασμένης ιμπεριαλιστικής δύναμης.

Πραγματικά οι πύραυλοι έφθασαν στη Μόσχα!
Για την ακρίβεια δύο (2) αναβαθμισμένοι κι εξελιγμένοι πύραυλοι «Tomahawk» έφθασαν στη Ρωσία. Τους έστειλε σε πολυτελή συσκευασία ο χασάπης Άσαντ, όταν έπεσαν σαν ζαλισμένες μπεκάτσες –χωρίς καν να ξοδευτεί υλικό για την αντιμετώπισή τους από την αεράμυνα της Συρίας-, στα μαλακά μέσα σε οργωμένα χωράφια.
Δύο «Tomahawk» με μικρές εξωτερικές ζημιές κι ανέπαφα όλα τα όργανα του φονικού όπλου: σύστημα πλοήγησης, κεφαλή, ηλεκτρονικοί μηχανισμοί κ.λ.π.
Το Συριακό σύστημα αεράμυνας, δεκαετιών και σοβιετικής κατασκευής, αποδείχθηκε ανώτερο από τους «έξυπνους πυραύλους» των ΗΠΑ. Τώρα οι Ρώσοι έχουν στα εργαστήρια τους τα καλύτερα όπλα των Αμερικανών για μελέτη κι εντοπισμό περαιτέρω αδυναμιών.

Αυτή η πυραυλική επίθεση εναντίον της Συρίας που ήθελε να είναι και μια επίδειξη των προς πώληση όπλων των ΗΠΑ αποδείχθηκε καταστροφική για τους έμπορους όπλων. Οι tomahawk,αλλά κι οι SCALP/Storm Shadow και JASSM πιάστηκαν σαν μύγες πάνω σε μυγοσκοτώστρες μιας αεράμυνας σοβιετικής τεχνολογίας!
Η πολεμική βιομηχανία των ΗΠΑ παντρεύτηκε τον θάνατο και στις αγορές οπλικών συστημάτων. Μόνον κυβερνήσεις κι ηγέτες που θα μιζώνονται με τεράστια ποσά θα μπουν στον κόπο ν’ αγοράζουν όπλα που αντιμετωπίζονται με τεχνολογία 20ετίας.
Οι πύραυλοι «SCALP/Storm Shadow» για μοσχοπώληση αποδείχτηκαν σκουπιδοτενεκέδες. Τώρα θα κάνουν παρέα στο μουσείο των φονικών όπλων στα άλλα «υπέροχα» όπλα που μόνον ηλίθιοι θα μπορούσαν να αγοράσουν, όπως F-35, Patriot, F-104, M-2 Bradley που σε πεδίο μάχης επιβεβαίωσαν ότι είναι απλά φονικά παιχνιδάκια.
Το χαστούκι προς τη γαλλική πολεμική βιομηχανία και τον πλασιέ εμπόρων όπλων Μακρόν, ήταν κι αυτό ηχηρό. Ο υπάλληλος των Ρότσιλντ θα κοπιάσει να βρει αγοραστές για τα όπλα των βιομηχανιών του. Ο περίφημος Γαλλικός στόλος του Μακρόν, οι τρεις νέες υπερσύγχρονες φρεγάτες FREMM κι ένα υποβρύχιο, είχαν προγραμματίσει την εξαπόλυση 16 «Scalp» και μόνον τρεις με μεγάλο κόπο μπόρεσαν να τεθούν στον αέρα και να μην μπορέσουν να πλήξουν τη Συρία.
Οι «επικοινωνιολόγοι» των εμπόρων όπλων προσπάθησαν να εξαπατήσουν τους μελλοντικούς αγοραστές, μαζί και την διεθνή κοινή γνώμη, με ένα βίντεο που δείχνει τις μοναδικές τρεις επιτυχείς εκτοξεύσεις, αποκρύβοντας την αποτυχία εκτοξεύσεις 13 πυραύλων, τονίζοντας ότι όλα εκτελέσθηκαν σύμφωνα με τον «σχεδιασμό».

Η γαλλική εφημερίδα «L’Opinion» ξεσκέπασε και ρεζίλεψε το Ελιζέο, το ναυτάκι Μακρόν, αποκαλύπτοντας πως οι περισσότεροι πύραυλοι «αρνήθηκαν να εκτοξευθούν από το σύγχρονο στόλο προς τον ουρανό».
Πλήρης αποτυχία η πρώτη εμπλοκή του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού με πυραύλους land-attack από τις «υπερσύγχρονες» γαλλικές φρεγάτες.
Την ίδια αποτυχία είχαμε και με τους 8 πυραύλους των Άγγλων.

Τώρα κατάλαβες γιατί το γιορτάζουν στη Συρία μετά την ιμπεριαλιστική επίθεση;
Κι από το «Προετοιμάσου Ρωσία γιατί οι πύραυλοι πρόκειται να φθάσουν, όμορφοι, νέοι κι έξυπνοι» του Τραμπ, μάλλον τώρα οι Ρώσοι θ’ αναζητούν σε ξεχασμένες αποθήκες παλιά οπλικά συστήματα παραγωγής ΕΣΣΔ, για πώληση ή δωρεάν βοήθεια…

press-gr.com

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...