Εθνικά θέματα

Χανιά: Γνώριμος της ΕΥΠ ο Βρετανός φωτογράφος στρατιωτικών εγκαταστάσεων

Παλιός γνώριμος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωταγωνιστής του νέου θρίλερ με “άρωμα” κατασκοπείας που βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία 24ωρα στα Χανιά. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές ενημέρωσης, ο ηλικιωμένος -κατά δήλωσή του παρατηρητής-φέρεται να είναι στρατολογημένος από τρίτη χώρα, και έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν με τη "δράση” του. Στην κατοχή του οι βρέθηκαν εκτός από τις φωτογραφίες της 115 Πτέρυγας Μάχης, καθώς επίσης και άλλων στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο νησί. 

 Ο ίδιος σύμφωνα με πληροφορίες δήλωσε στις αρχές ότι είναι spotter, δηλαδή παρατηρητής, αεροσκαφών κάτι όμως που σύμφωνα με τις αρχές θεωρείται ύποπτο. Όπως εξηγούσαν 74χρονος φέρεται να έχει εργαστεί στην Βρετανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας άρα συμπέραιναν ότι δεν θα μπορούσε να μην γνωρίζει ότι η φωτογράφηση στρατιωτικών εγκαταστάσεων διώκεται ποινικά.  

Τον 74χρονο Βρετανό που κρατείται τις τελευταίες ώρες με την κατηγορία της κατασκοπίας, εντόπισε η ασφάλεια του αεροδρομίου, σε σημείο μεταξύ του πολιτικού και στρατιωτικού αερολιμένα. Από την συγκεκριμένη περιοχή, με τη βοήθεια του φωτογραφικού φακού, είχε ευκρινή εικόνα των εγκαταστάσεων της Αεροπορίας. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ