Κόσμος

Χαμός στην Ισπανία για τον ομαδικό βιασμό – Ανατριχιαστικά βίντεο από την «αγέλη λύκων»

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι ξεχύνονται τις τελευταίες μέρες στους δρόμους της Ισπανίας. Οργή για την αθώωση των κατηγορούμενων ομαδικού βιασμού 18χρονης.

Οι πέντε άντρες, José Ángel Prenda, Antonio Manuel Guerrero, Ángel Boza, Alfonso Jesús Cabezuelo και Jesús Escudero, απαλλάχτηκαν από τις κατηγορίες του βιασμού. Καταδικάστηκαν σε 9 χρόνια φυλακή για μικρότερου βαθμού σεξουαλικό αδίκημα.

Το θύμα κατέθεσε πως βρέθηκε αντιμέτωπη με την παρέα των 5 αντρών ενώ πήγαινε προς το αυτοκίνητό της κατά τη διάρκεια του διάσημου φεστιβάλ Running of the Bulls στον Pamplona το 2016.

Προσφέρθηκαν να τη συνοδεύσουν στο αυτοκίνητό της και τελικά την ακινητοποίησαν σε ένα τοίχο. Κρατούσαν τα χέρια της, της είπαν να σκάσει και τη βίαζαν ο ένας μετά τον άλλο. Βρέθηκε μετά από ώρες κουλουριασμένη σε εμβρυική στάση. Έκλαιγε σε ένα παγκάκι.

Στο δικαστήριο της Navarre έγινε γνωστό ότι οι δράστες βιντεοσκόπησαν την τρομακτική επίθεση στα κινητά τους και πόσταραν τα βίντεο στο WhatsApp. Καυχιόνταν ότι «εμείς οι 5 γ@@@ ένα κορίτσι». «Υπάρχουν περισσότερα από όσα σας λέω και υπάρχει και βίντεο». Αναφέρονταν στους εαυτούς τους ως «La Manada», «αγέλη λύκων».

Η υπόθεση συγκλονίζει την Ισπανία και ειδικά με τον τρόπο που προσπάθησαν να αποδείξουν ότι δεν ήταν θύμα βιασμού. Οι δικηγόροι των κατηγορούμενων χρησιμοποίησαν ως απόδειξη συγκατάθεσης την «παθητική και υποτακτική της στάση» με τα μάτια κλειστά. Προσέλαβαν ιδιωτικό ερευνητή για να καταγράψουν κρυφά τις μέρες της μετά την επίθεση. Την έβγαλαν φωτογραφίες να γελά με φίλους. Κάτι που χρησιμοποιήθηκε ως απόδειξη ότι δεν είχε τραυματιστεί από το περιστατικό.

Άφωνη με την απόφαση η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας Elena Sarasate τόνισε ότι ήταν σαφώς τρομοκρατημένη κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τη δοκιμασία. «Οι κατηγορούμενοι θέλουν να πιστέψουμε ότι εκείνο το βράδυ συνάντησαν ένα 18χρονο κορίτσι που ζούσε μια φυσιολογική ζωή και μετά από 20 λεπτά συζήτησης μαζί τους συμφώνησε να κάνει ομαδικό σεξ που περιελάμβανε κάθε είδος διείσδυσης και κάποιες φορές ταυτόχρονα χωρίς τη χρήση προφυλακτικού».

Αναρωτήθηκε πως θα μπορούσε το σεξ να ερμηνευτεί ως συναινετικό από τη στιγμή που της έκλεψαν το τηλέφωνο. «Το προφανές θα ήταν να ανταλλάξουμε αριθμούς και όχι να κλέψουμε το τηλέφωνό της».

Οι 5 νεαροί, γύρω στα 20, κρίθηκαν ένοχοι για σεξουαλική κακοποίηση και καταδικάστηκαν σε 9 χρόνια φυλακή, ενώ η εισαγγελέας είχε προτείνει 22 χρόνια. Η απόφαση προκάλεσε μεγάλες διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα. «Δεν είναι σεξουαλική κακοποίηση, είναι βιασμός» φώναζε το συγκεντρωμένο πλήθος έξω από το δικαστήριο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...