Ελληνοτουρκικά

Φ.Κουβέλης: «Απαράδεκτη η κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτών μας, αλλά η Ελλάδα...προάγει την ειρήνη»

Οι πολιτικές δυνάμεις που είτε αναφέρονται ως «κεντροαριστερές» είτε ως «σοσιαλδημοκρατικές» «δεν μπορούν να νίπτουν τας χείρας τους», δηλώνει ο Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής», σημειώνοντας ότι «αν θέλουν να είναι πράγματι προοδευτικές, δεν μπορεί να είναι ουδέτεροι παρατηρητές της σύγκρουσης μεταξύ της προοδευτικής και της συντηρητικής πολιτικής και να μένουν ανενεργές σε ό,τι αφορά τις συμμαχίες τους».

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας αναφέρει ότι οι δυνάμεις αυτές, δικαιώνοντας τον αυτοπροσδιορισμό τους πρέπει να αναζητήσουν συγκλίσεις με την Αριστερά και να κλείσουν το κεφάλαιο της συμπόρευσης με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική. «Η αντιπαράθεση» της Κεντροαριστεράς «στη νεοφιλελεύθερη πολιτική, στους φθοροποιούς τακτικισμούς και στη καταστροφολογική αντιπολίτευση της ΝΔ θα μπορούσε στρατηγικά να διαμορφώσει στοιχεία και προϋποθέσεις για τη δημιουργία ενός προοδευτικού πόλου».

Χαρακτηρίζει θετική τη στάση της Φώφης Γεννηματά «να ανταποκριθεί στην ανάγκη να εκκινήσει η διαδικασία της αναθεώρησης του Συντάγματος», ενώ σημειώνει για τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «αναδεικνύει την υποταγή στη στείρα αντιπολιτευτική τακτική που ασκεί στην κυβέρνηση», αποδομώντας έτσι τελικά τα συμφέροντα της χώρας.

«Με σταθερή τη θέση μας ότι η απαράδεκτη κράτηση των δύο στρατιωτικών στελεχών μας δεν συμψηφίζεται ούτε ανταλλάσσεται με αποφάσεις της ανεξάρτητης ελληνικής Δικαιοσύνης διεκδικούμε την επιστροφή τους στην πατρίδα μας», υπογραμμίσει ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.

Τονίζει ότι «η Ελλάδα είναι χώρα της ειρήνης και αυτή θέλει να προάγεται στην περιοχή» και πως «ταυτόχρονα όμως ξέρει και μπορεί, σε κάθε στιγμή, με επάρκεια και με ικανή αποτρεπτική δύναμη να προστατεύει τα κυριαρχικά εθνικά δικαιώματά της».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...