Κύπρος

Φονικό στην Κύπρο: Στοχοποίησαν τον γιο, λέει ο δικηγόρος του -«Παραδέξου το να τελειώνουμε», του έλεγαν

«Αμέτοχος είναι ο ανήλικος γιος της οικογένειας σε αυτό το εγκληματικό συμβάν», τόνισε σήμερα ο Δικηγόρος της οικογένειας, Γιώργος Παπαϊωάννου, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση πως ο 15χρονος στοχοποιήθηκε.

Μιλώντας σήμερα στο Ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ο κ. Παπαϊωάννου εξήγησε πως η σύλληψη του 33χρονου είναι μία εξέλιξη που τον χαροποιεί, καθώς έτσι, «με βάση του τι η ίδια η Αστυνομία κατέθεσε ενόρκως, προκύπτει ότι ο ανήλικος γιος είναι αμέτοχος σε αυτό το συμβάν».

Βέβαια, τόνισε, πως σε αυτό το στάδιο, δεν έχει πρόσβαση στο μαρτυρικό υλικό, για να μπορέσει και ο ίδιος να μιλήσει 100% για το τι έχει γίνει.

Όπως εξήγησε ο κ. Παπαϊωάννου, ουδέποτε επιστήθηκε η προσοχή στον ανήλικο γιο, έτσι ώστε να θεωρηθεί ως ύποπτος και να ενεργοποιούνται τα δικαιώματά του. 

Έγραφαν «παραδέξου το να τελειώνουμε» στα social media του 15χρονου

«Ο ανήλικος γιος πιστεύω ότι έχει στοχοποιηθεί», εξήγησε ο δικηγόρος της οικογένειας, επιθυμώντας όμως να παραμείνει φειδωλός στα λόγια του.

«Χωρίς να είμαι απόλυτος, σχεδόν οι πάντες, ήταν πεπεισμένοι προς αυτή την κατεύθυνση, πράγμα εντελώς άδικο και εξωπραγματικό. Είδα αρκετά σενάρια, χωρίς υπόσταση και χωρίς πραγματικό υπόβαθρο», είπε, ενώ διερωτήθηκε πως γίνεται τόσος κόσμος να ήταν διατεθειμένος να επεξεργάζεται, να διαδίδει και να συζητά τέτοια σενάρια.

Θεωρεί ακόμη, πως έγινε πάρα πολύ κακό στον ανήλικο. «Από τα γεγονότα υπήρχε και όλη αυτή η φημολογία».

Αυτό που απομένει, εξήγησε, είναι με την επανένταξή του στο περιβάλλον στο οποίο ήταν πριν τα τραγικά γεγονότα, είτε στο σχολικό, είτε στο περιβάλλον του αθλητισμού, «όλοι να τον περιβάλουν, με την αγάπη που υπήρχε στο προγενέστερο στάδιο».

Τόνισε ακόμη, πως θεωρεί ότι σε αυτό το ζήτημα υπάρχει ακόμη δουλειά να γίνει, είτε από πλευράς εκπαιδευτικών, είτε από πλευράς των συμμαθητών του. Αποκάλυψε μάλιστα, πως είχε άτομα που έγραφαν του ανήλικου, στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης «παραδέξου να τελειώνουμε». «Για να καταλάβετε τι κακό του έχει γίνει», είπε.

Δύο συνεργούς κατονόμασε ο 33χρονος

Δύο αδέλφια με πλούσιο παρελθόν σε κλοπές και διαρρήξεις, κατονόμασε χθες ο 33χρονος που συνελήφθη αναφορικά με το διπλό φονικό.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ύποπτος αναμένεται επισήμως σήμερα να καταθέσει τα όσα ανέφερε.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, εμπλέκει ως συνεργούς, δύο αδέλφια από τη Λευκωσία με πλούσιο παρελθόν σε κλοπές, διαρρήξεις και διακίνηση πλαστών χαρτονομισμάτων. Αναλόγως η Αστυνομία θα προχωρήσει στην έκδοση νέων ενταλμάτων σύλληψης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές