Κόσμος

Φαντασμαγορικό! Οι “Μπλε Άγγελοι” χορεύουν στους αιθέρες (βίντεο)

Με αφορμή ένα πρόσφατο ατύχημα που είχε ένα αεροσκάφος των Blue Angels αναδημοσιεύουμε ένα ενδιαφέρον βίντεο με τους "Αγγέλους" από το μακρινό παρελθόν γιατί πρόκειται για μια πολύ αγαπητή ομάδα αεροπορικών επιδείξεων. Στο ρετρό βίντεο οι μοναδικοί ¨" Μπλε Αγγέλοι, μαγεύουν  με μουσική υπόκρουση το τραγούδι “Dreams” των Van Halen. 

Για την ιστορία οι Blue Angels (Μπλε Άγγελοι ή Ναυτική Μοίρα Αεροπορικής Επίδειξης) είναι το ακροβατικό σμήνος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ. Δημιουργήθηκαν το 1946 γεγονός που τους καθιστά το πρώτο επίσημα υποστηριζόμενο στρατιωτικό αεροπορικό σμήνος επιδείξεων στον κόσμο. Χρησιμοποιούν 12 αεροσκάφη F/A-18 Hornet και ένα C-130 Hercules.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι τον Δεκέμβριο του 1974 οι Blue Angels απέκτησαν το οικονομικότερο A-4F Skyhawk II ενώ παράλληλα αναδιοργανώθηκαν σε Ναυτική Μοίρα Αεροπορικής Επίδειξης. Στις 8 Νοεμβρίου 1986, συμπληρώνοντας τους εορτασμούς για την 40η επέτειό τους οι Blue Angels παρουσίασαν το νέο τους αεροσκάφος, το μαχητικό F/A-18 Hornet ενώ παράλληλα άρχισαν να χρησιμοποιούν και ένα μεταγωγικό C-130T Hercules, προερχόμενο από το Σώμα των Πεζοναυτών, με το όνομα "Fat Albert" (Παχύς Άλμπερτ). Παρόλο που σκοπός του C-130 είναι η υποστήριξη της ομάδας, ο "Fat Albert" πολλές φορές δίνει και αυτός επιδείξεις πριν από την επίδειξη των Blue Angels.

Οι Blue Angels συνηθίζουν να κάνουν περισσότερες από 70 επιδείξεις σε 34 μέρη των ΗΠΑ κάθε έτος, όπου υιοθετούν ακόμα πολλές ίδιες τεχνικές τους όπως και το 1946. Από την δημιουργία τους, οι «Μπλε Άγγελοι» έχουν πετάξει για περισσότερους από 427 εκατομμύρια θεατές παγκοσμίως.

Απολαύστε τους Blue Angels παρακάτω:

https://youtu.be/KH7j185hotE

Πηγή

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...