Μέση Ανατολή

Τύμπανα πολέμου: Έτοιμος να διατάξει την κατάληψη της πόλης Σιντζάρ του Ιράκ ο Ερντογάν

Την αποφασιστικότητα του να τελειώσει με τους Κούρδους αντάρτες του PKK και να διακόψει οποιαδήποτε γεωγραφική συνέχεια και επικοινωνία των Κούρδων του Ιράκ με τους Κούρδους της βόρεια Συρίας εξέφρασε για μια ακόμη φορά ο Τούρκος Πρόεδρος.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS που αναδημοσιεύει η ιστοσελίδα «Βαλκανικό Περισκόπιο», ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι στρατιωτική επιχείρηση στο Σιντζάρ του Ιράκ μπορεί να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή, χωρίς καμία προειδοποίηση» και συνέχισε ο Ερντογάν λέγοντας ότι, «Είμαστε αποφασισμένοι να εξολοθρεύσουμε τους τρομοκράτες (μέλη του  Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν- PKK) στο Σιντζάρ. Μπορεί ξαφνικά να μπούμε εκεί μια νύχτα. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν γίνεται προειδοποίηση, αλλά ξαφνικά».

Όπως επεσήμανε ο Τούρκος Πρόεδρος για την Τουρκία η ιρακινή πόλη Σιντζάρ έχει την ίδια στρατιωτική σημασία όπως το όρος Καντίλ στο βορειοανατολικό Ιράκ στα κουρδικά εδάφη όπου από τα μέσα της δεκαετίας του 1980 το PKK διατηρεί στρατόπεδα υποστήριξης επιχειρήσεων εντός της Τουρκίας και κέντρα εκπαιδεύσεως.

Μάλιστα για την αντιμετώπιση των Κούρδων μαχητών στην περιοχή της πόλης Σιντζάρ η Άγκυρα έχει ζητήσει από την Βαγδάτη να συνεργαστούν.

Πάντως για να αποφύγει οποιαδήποτε στρατιωτική παρέμβαση της Τουρκίας στην πόλη Σιντζάρ η οποία βρίσκεται 100 χλμ μακριά από τα σύνορα με την Τουρκία η κυβέρνηση του Ιράκ έστειλε στρατεύματα ενώ και οι Κούρδοι μαχητές ανακοίνωσαν ότι εγκαταλείπουν την πόλη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές