Κόσμος

Τραγωδία στη Β. Κορέα: Τουλάχιστον 36 τουρίστες νεκροί από ανατροπή λεωφορείου

Σε κρίσιμη κατάσταση δύο τραυματίες

Τριάντα δύο Κινέζοι τουρίστες και τέσσερις Βορειοκορεάτες έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα τουριστικού λεωφορείου στη Βόρεια Κορέα, ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών. Δύο Kινέζοι πολίτες έχουν τραυματιστεί και η κατάστασή τους είναι κρίσιμη.

Κινέζοι επισκέπτες αποτελούν περίπου το 80% του συνόλου των ξένων τουριστών στη Νότια Κορέα, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό Korea Maritime Institute, το οποίο υπολογίζει πως ο τουρισμός δημιουργεί έσοδα περίπου 44 εκατ. ευρώ ετησίως για την απομονωμένη χώρα.

Κινέζοι διπλωμάτες έσπευσαν χθες Κυριακή στον τόπο του δυστυχήματος στην επαρχία Βόρεια Χουάνγκχε, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σε μήνυμά της στο Twitter νωρίτερα σήμερα, το αγγλόφωνο κανάλι της κινεζικής κρατικής τηλεόρασης μετέδωσε πως ένα τουριστικό λεωφορείο έπεσε από γέφυρα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν περισσότεροι από 30 άνθρωποι, όμως αργότερα διέγραψε το μήνυμα.

Σε χωριστή δήλωση, το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως έστειλε στη Βόρεια Κορέα ομάδα ιατρικών εμπειρογνωμόνων μαζί με εξοπλισμό και φάρμακα για να βοηθήσει στην περίθαλψη των επιζώντων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές