Οπλικά συστήματα

Το F-35 στο οπλοστάσιο της βρετανικής Ναυτικής Αεροπορίας και της RAF

Το πρόγραμμα των F-35 ολοκλήρωσε την τελική φάση πτητικών δοκιμών, ανάπτυξης συστημάτων και επιδείξεων, μετά από 11 ολόκληρα χρόνια, αναφέρει το βρετανικό ναυτικό. Η Ναυτική Αεροπορία και η RAF αναμένουν την παραλαβή των μαχητικών stealth F-35B Lightning II στη βάση της RAF στο Marham.

Κατά τις δοκιμές εκτελέστηκαν 9.200 ώρες πτήσης για το F-35B STOV. Συνολικά οι πτητικές δοκιμές για τις τρεις εκδόσεις του μαχητικού διήρκεσαν 17.000 ώρες. Η τελική πτήση της φάσης ανάπτυξης εκτελέστηκε από τον πρώην πιλότο της βρετανικής Ναυτικής Αεροπορίας Πήτερ Ουίλσον στη βάση του Patuxent River στο Μέριλαντ των ΗΠΑ. Το αεροσκάφος δοκιμάστηκε και με οπλικό φορτίο, μεταφέροντας έξυπνη βόμβα GBU-31 Joint Direct Attack Munitions και πυραύλους αέρος-αέρος AIM-9X Sidewinder υπέρυθρης καθοδήγησης. Στις δοκιμές συμμετείχαν πάνω από 1.000 τεχνικοί, μηχανικοί, πιλότοι και προσωπικό υποστήριξης. Εκτελέστηκαν πάνω από 1.500 δοκιμές κάθετης προσγείωσης των F-35B. Εκτελέστηκαν επίσης πολλές δοκιμές οπλισμού

https://www.youtube.com/watch?v=ppPuXi45Pw8

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης