Απόψεις

“Το 2023 ο Ερντογάν θα ανακηρύξει την Ισλαμική δημοκρατία της Τουρκίας”! Ο Γ.Μπαλτζώης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου - Βίντεο

Ο Αντιστράτηγος ε.α Γιάννης Μπαλτζώης μιλά για την ελληνοτουρκική κρίση που βιώνουμε και κάνει πολύ πειστικές και λογικές εκτιμήσεις για το “που το πάει ο Ερντογάν”.

Στρατιωτικός με πάρα πολύ μεγάλη πείρα και στα θέματα εξωτερικής πολιτικής -είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού (M.Sc.) στην Γεωπολιτική Ανάλυση, Γεωστρατηγική Σύνθεση του ΕΚΠΑ- ο κ.Μπαλτζώης εκτιμά ότι η ένταση με την Τουρκία θα τραβήξει πολύ χρονικά. Πιστεύει ότι η Άγκυρα θα είναι ακόμη πιο “ζωηρή” από το φθινόπωρο!

Δηλώνει απαισιόδοξος για την εξέλιξη του θέματος με τους δύο στρατιωτικούς μας ,πιστεύοντας ότι ο Ερντογάν θα θελήσει να “παίξει αυτό το χαρτί” όσο περισσότερο μπορεί.

Ο κ. Μπαλτζώης απαντώντας στη ερώτηση “τι θα μπορούσε να είχε κάνει ή τι μπορεί να κάνει η Ελλάδα”, παραδέχεται ότι την πρωτοβουλία των κινήσεων την έχει ο Ερντογάν αλλά παρόλα αυτά θα μπορούσαμε να είχαμε καλέσει τον Τούρκο πρέσβη για να του επιδώσουμε μια ρηματική διακοίνωση ή να διώξουμε κάποιους Τούρκους διπλωμάτες”. Τονίζει ότι ορθώς η κυβέρνηση δεν χειρίστηκε το θέμα ως διμερές αλλά καθυστέρησε να το διεθνοποιήσει. Επισημαίνει ότι “αυτό που πονάει την Τουρκία είναι το οικονομικό κι εκεί πρέπει να την πιέσουμε”.

“Η κατευναστική πολιτική μας απέτυχε. Έχουμε χάσει δικαιώματά μας χωρίς να πέσει τουφεκιά”, επισημαίνει ο κ. Μπαλτζώης.

Που θέλει να το πάει ο Ερντογάν; Ο κ. Μπαλτζώης λέει πως “στόχος του είναι το 2023 ,στα 100 χρόνια της Τουρκίας να καταργήσει την κεμαλική δημοκρατία και να ανακηρύξει την ισλαμική δημοκρατία της Τουρκίας”.

Η συνέντευξη μαγνητοσκοπήθηκε τη Μεγάλη Τετάρτη. Ζητάμε συγγνώμη πρώτα απ΄ όλα από τον κ.Μπαλτζώη για κάποια τεχνικά προβλήματα που οφείλονται στην “ταχύτητα” του διαδικτύου που δεν είναι πάντοτε καλή. Θα επαναλάβουμε έτσι κι αλλιώς την διαδικτυακή μας επαφή με τον κ.Μπαλτζώη, οι γνώσεις του οποίου είναι πολύτιμες κι έχει και το μεγάλο προσόν να τις εκφράζει με τρόπο απολύτως κατανοητό ακόμη για τους πολίτες που δεν είναι υποχρεωμένοι να έχουν εξειδικευμένες γνώσεις για τα γεωπολιτικά θέματα.

https://www.youtube.com/watch?v=dB0R5xHlL_w

 

militaire.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...