Περιβάλλον

Το φρούτο που έχει γεύση... χοιρινού (βίντεο)


Είναι το απόλυτο φρούτο των vegan και μία λύση που μπορεί να σώσει τον κόσμο. Τι είναι το jackfruit και πού το βρίσκουμε.

Αν είστε vegan δεν γίνεται να μην έχετε δοκιμάσει ποτέ το jackfruit. Όσοι το δοκιμάζουν μιλούν για ένα τέλειο υποκατάστατο του χοιρινού κρέατος. Τι είναι όμως αυτό το παράξενο φρούτο που στα ελληνικά ονομάζουμε αρτόκαρπο και πώς μπορεί να σώσει τον κόσμο;

Ένας καρπός μπορεί να ζυγίζει άνω των 45 κιλών και είναι πηγή πρωτεϊνών, καλίου, ασβεστίου και σιδήρου. Μπορεί κανείς να το φάει είτε ωμό είτε ψημένο.

Λόγω των πλούσιων θρεπτικών συστατικών του και χάρη στο γεγονός ότι σε ένα δέντρο μπορεί να φυτρώσουν μέχρι και 200 καρποί του αποτελεί ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την καταπολέμηση της πείνας στις χώρες του Τρίτου Κόσμου.

Βρετανοί και Γάλλοι θαλασσοπόροι, κατά τα τέλη του 18ου αιώνα, εισήγαγαν λίγες χωρίς κουκούτσια ποικιλίες jackfruit από την Πολυνησία, στα νησιά της Καραϊβικής και σήμερα καλλιεργείται σε 90 χώρες σε όλη τη Νότια και τη Νοτιοανατολική Ασία, τον Ειρηνικό Ωκεανό, την Καραϊβική, την Κεντρική Αμερική και την Αφρική.

Στην Αμερική είναι πλέον η απόλυτη τροφή των vegan ενώ διάσημα είναι τα vegan burger με βάση το jackfruit.

«Είναι κάτι ανάμεσα σε ανανά και γλυκοπατάτα. Είναι πολύ χορταστικό!», δηλώνει άνθρωπος που το δοκίμασε για πρώτη φορά.

Δείτε το βίντεο:
https://www.youtube.com/embed/G5F9Rqi0Nwk

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...