Κόσμος

Το πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων «HNLMS Karel Doorman» έρχεται στη Μεσόγειο

Το πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων «HNLMS Karel Doorman» του Ολλανδικού Ναυτικού απέπλευσε στις 4 Απριλίου 2018 από το λιμάνι Den Helder με σκοπό να αναπτυχθεί στη Μεσόγειο.

Η παραμονή του πλοίου στη Μεσόγειο θα έχει διάρκεια εννέα εβδομάδων και συνδέεται με τη νατοϊκή ναυτική επιχείρηση «Sea Guardian», αναφέρει το «Naval Today».

Το «HNLMS Karel Doorman» έχει μήκος 204m και εκτόπισμα 27.800t. Καθελκύστηκε τον Οκτώβριο του 2012 στις ναυπηγικές εγκαταστάσεις της Damen στη Ρουμανία και εισήλθε σε υπηρεσία τον Απρίλιο του 2015. Το 2016 αποφασίστηκε η κοινή χρήση του από το Ολλανδικό και το Γερμανικό Ναυτικό.

Κατά τη διάρκεια της μεσογειακής αποστολής του, το πλοίο θα φέρει 300 άτομα προσωπικό, εκ των οποίων ορισμένοι θα είναι Τυνήσιοι, και ένα ελικόπτερο Cougar. Το «HMLMS Karel Doorman» έχει ελικοδρόμιο και υπόστεγο που μπορεί να φιλοξενήσει έξι μεσαίου μεγέθους ελικόπτερα.

ptisidiastima.com

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...