Εθνικά θέματα

Το νομοσχέδιο μεταναστευτικού χάους κατατέθηκε στη Βουλή

Με νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, οι αιτούντες άσυλο θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα στην ελληνική επικράτεια ή στην περιοχή που τους ορίζεται, με βάση απόφαση του Διευθυντή της υπηρεσίας ασύλου.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο προβλέπει την επιτάχυνση των διαδικασιών παροχής διεθνούς προστασίας – ασύλου, ενώ οι προωθούμενες ρυθμίσεις τις οποίες περιλαμβάνει υιοθετούν σχετική οδηγία της ΕΕ για πρόνοιες που αφορούν όλους τους πολίτες τρίτων χωρών ή ανιθαγενείς που υποβάλλουν αίτηση διεθνούς προστασίας στο έδαφος της Ελλάδας και στα μέλη της οικογένειάς τους.

Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις αυτές oι αιτούντες άσυλο μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα στην ελληνική επικράτεια ή στην περιοχή που τους ορίζεται με κανονιστικού χαρακτήρα απόφαση του Διευθυντή της υπηρεσίας ασύλου.

«Ο περιορισμός της ελευθερίας κυκλοφορίας εντός συγκεκριμένης γεωγραφικής περιοχής δεν θίγει την αναπαλλοτρίωτη σφαίρα της ιδιωτικής ζωής και δεν εμποδίζει την άσκηση των δικαιωμάτων. Η απόφαση για περιορισμό στην ελευθερία κυκλοφορίας λαμβάνεται όταν είναι αναγκαία για την ταχεία επεξεργασία και την αποτελεσματική παρακολούθηση τν αιτήσεων παροχής διεθνούς προστασίας» τονίζεται μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ