Κόσμος

Το μεγαλύτερο αεροπλάνο στον κόσμο απέχει μόνο μερικούς μήνες από την πρώτη του πτήση

Το μεγαλύτερο αεροπλάνο στον κόσμο, το Stratolaunch, απέχει μόνο μερικούς μήνες από την πρώτη του πτήση.

Το αεροσκάφος, που είναι το όραμα του συνιδρυτή της Microsoft, Paul Allen, έχει φτερά μεγαλύτερα από ένα γήπεδο ποδοσφαίρου. Είναι εξοπλισμένο με 28 τροχούς και έξι κινητήρες που χρησιμοποιούνται για την τροφοδοσία και την ώθησή του.

Το συγκεκριμένο αεροπλάνο θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για τη μεταφορά πυραύλων που μεταφέρουν δορυφόρους και ανθρώπους έξω από την ατμόσφαιρα της Γης, από όπου θα εκτοξεύονται στο διάστημα.

Στο 34ο Διαστημικό Συμπόσιο στο Κολοράντο, ο Stratolaunch αποκάλυψε ότι ελπίζει να πραγματοποιήσει την πρώτη πτήση του αεροσκάφους το φετινό καλοκαίρι.

Έχει ήδη περάσει από δύο δοκιμές τους τελευταίους μήνες, με τις κορυφαίες ταχύτητες να φτάνουν τα 41 χλμ/ώρα και 74 χλμ/ώρα.

Το αεροπλάνο πρέπει ακόμα να περάσει από τρεις ακόμα δοκιμές πριν μπορέσει να πετάξει. Για να θεωρηθούν πετυχημένες αυτές οι δοκιμές, το αεροπλάνο πρέπει να φτάσει τα 128 χλμ/ώρα στην πρώτη δοκιμή και τα 222 χλμ/ώρα στην επόμενη. Συγκριτικά, τα αντίστοιχα ίδιου τύπου αεριωθούμενα αεροπλάνα μπορούν να φτάσουν μέχρι και 240χλμ/ώρα.

 perierga.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...