Κίνα

Το κινέζικο αεροπλανοφόρο Liaoning σε ασκήσεις με πραγματικά πυρά [εικόνες]

Ένας στολίσκος πλοίων του κινέζικου ναυτικού (Ναυτικό του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού) με επικεφαλής το μόναδικό αεροπλανοφόρο Liaoning διενέργησε ασκήσεις με πραγματικά πυρά στην θαλάσσια περιοχή της ανατολικής Θάλασσας της Κίνας, σύμφωνα με ανακοίνωση του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Xinhua. Οι ασκήσεις είχαν να κάνουν με επιχειρήσεις αντιαεροπορικού και ανθυποβρυχιακού πολέμου και ολοκληρώθηκαν την Κυριακή.

Για την περίσταση, το Liaoning συνοδευόταν από νεότατα αντιτορπιλικά Type 052C και 052D που είναι και ό,τι πιο σύγχρονο διαθέτει στις τάξεις του το κινέζικο ναυτικό, φρεγάτες Type 054A και αν και δεν ανακοινώθηκε συγκεκριμένα, και υποβρύχια, πιθανότατα πυρηνοκίνητα.

Η συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή διεκδικείται και από άλλες χώρες της περιοχής εκτός της ίδιας της Κίνας, που δεν χάνει ευκαιρία να κάνει επίδειξη δύναμης και να υπενθυμίζει την παρουσία της.

To Lianoning είναι ένα πρώην σοβιετικό «καταδρομικό αεροπορίας» που αγοράστηκε για σκραπ από την Κίνα και μετά από μαζική ανακατασκευή μετατράπηκε σε αεροπλανοφόρο, εξοπλίστηκε και τέθηκε σε υπηρεσία με το ναυτικό της χώρας.

 

πηγή: ptisidiastima.com

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ