Περιβάλλον

Το ενυδρείο του απελευθέρωσε το δεύτερο πιο θανατηφόρο δηλητήριο του κόσμου - Έστειλε στο νοσοκομείο οικογένεια και τέσσερις πυροσβέστες

Ο Κρις Μάθιους αποκάλυψε πώς το ενυδρείο του απελευθέρωσε το δεύτερο πιο θανατηφόρο δηλητήριο που υπάρχει στον κόσμο που προκάλεσε επιπτώσεις στην υγεία μιας οικογένειας και τεσσάρων πυροσβεστών.

Περισσότεροι άνθρωποι πρέπει να μάθουν για την ύπαρξη ενός θανατηφόρου κοραλιού στα ενυδρεία μετά το περιστατικό, αναφέρει ο Κρις Μάθιους.

Η οικογένεια που αποτελείται από έξι μέλη άρχισε να αντιμετωπίζει συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη και προβλήματα στα μάτια μετά από τη μετακίνηση και την εκκαθάριση των κοραλλιών από το ενυδρείο στο σπίτι τους, στο Όξφορντσαϊρ, στη Μ. Βρετανία.

Τέσσερις πυροσβέστες βρέθηκαν κοντά στο σημείο, αλλά και οι 10 από την ομάδα τους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο αφού ήρθαν σε επαφή με τη θανατηφόρα ουσία.

Στη συνέχεια, η περιοχή αποκλείστηκε από την αστυνομία.

Ο Κρις Μάθιους δεν γνώριζε ότι η παλιτόξιν, μία από τις πιο θανατηφόρες ουσίες για τον άνθρωπο – βρισκόταν στον αέρα.

Ο 27χρονος σύντομα άρχισε να υποφέρει από δύσπνοια, βήχα και πυρετό, τον οποίο περιέγραψε ως «τόσο κακό όσο και πνευμονία». Όταν τελικά όλοι στο σπίτι του αρρώστησαν, συμπεριλαμβανομένων και των δύο του σκύλων, ο κ. Μάθιους κάλεσε τις υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης.

«Αν είχαμε περάσει μια άλλη νύχτα σε αυτό το υπνοδωμάτιο, η ζωή μας θα ήταν σε κίνδυνο», δήλωσε και πρόσθεσε: «Σίγουρα τα σκυλιά μας θα ήταν σε πολύ χειρότερη κατάσταση, σύμφωνα με τον κτηνίατρο. Είναι τόσο ανησυχητικό, τι θα γίνει αν υπήρχε ένα μικρό παιδί ή κάποιοι ηλικιωμένοι στο σπίτι;».

Η δηλητηρίαση άρχισε όταν το ζευγάρι μετακόμισε το περιεχόμενο μιας δεξαμενής ψαριών σε μια άλλη στην κρεβατοκάμαρά τους την περασμένη εβδομάδα. Κατά τη διαδικασία έβγαλαν ένα βράχο που καλύπτεται από κοράλλια και τον καθάρισαν.

Δεν κατάφεραν να το αντιληφθούν εκείνη τη στιγμή, αλλά με αυτόν τον τρόπο απελευθέρωσαν την ουσία στην ατμόσφαιρα και έπειτα χειροτέρευσαν τα πράγματα όταν έκλεισαν την πόρτα του υπνοδωματίου για να κοιμηθούν.

Ο 51χρονος Δρ Μάικ Λίχι, ο οποίος παρουσιάζει την τηλεοπτική βρετανική σειρά National Bite Me και ζει στην περιοχή όπου συνέβη η διαρροή, δήλωσε:

«Το παλιτόξιν είναι το δεύτερο πιο θανατηφόρο δηλητήριο στον κόσμο, ένα γραμμάριο μπορεί να σκοτώσει 80 ανθρώπους, αν και πρέπει να καταποθεί για να είναι θανατηφόρο».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ