Διατροφή

Το απίστευτο μαγειρικό κόλπο για να γίνει το χταπόδι σας μαλακό και ζουμερό

Το χταπόδι είναι ένας μεζές, τον οποίο έχουμε συνδυάσει τόσο με τα ελληνικά καλοκαίρια, όσο και με την νηστεία της σαρακοστής! Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το μαγειρέψει κανείς. Το ψητό χταπόδι μάλιστα έχει τόσο χαρακτηριστική μυρωδιά, που σε τραβάει… από τη μύτη.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι ενώ στις ψαροταβέρνες και στα εστιατόρια το απολαμβάνουμε μαλακό και ζουμερό, στη δική μας κουζίνα, βγαίνει σκληρό και μαστιχωτό, αναφέρει το Bovary.

Τελικά πώς μπορούμε να μαγειρέψουμε χταπόδι μαλακό και ζουμερό;

Υπάρχουν δύο τρόποι! Σύμφωνα με τον πρώτο, θα πρέπει να ακολουθήσετε την τεχνική των ψαράδων. Να το πετάξετε στα βράχια, να το χτυπήσετε να το τρίψετε κυκλικά, αμέσως μόλις βγει από το νερό. Με τον τρόπο αυτό θα καταφέρετε να μαλακώσουν οι ιστοί του.

Και υπάρχει και ένας δεύτερος, πολύ πιο απλός, αλλά λίγο χρονοβόρος τρόπος. Να το βάλετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον δεκαπέντε μέρες πριν το μαγειρέψετε.

Στην περίπτωση που το αγοράσετε φρέσκο. Βάλτε το στην κατάψυξη για δύο εβδομάδες. Αν το αγοράσετε κατεψυγμένο, το αποψύχετε και το μαγειρεύετε αμέσως.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...