Ελληνοτουρκικά

Τούρκος ΥΠΑΜ: Διαπιστευτήρια ανηθικότητας με την Ελλάδα βυθισμένη στο πένθος

Τα διαπιστευτήρια ανηθικότητας που επέδωσε η Άγκυρα με την Ελλάδα βυθισμένη στο πένθος, ολοκληρώθηκαν μεν, με την τριαντάρα των παραβιάσεων από τα κατασκοπευτικά στο Αιγαίο, αλλά το έναυσμα είχε δώσει ο πολιτικός προϊστάμενος των "γερακιών", με τις νέες προκλητικές δηλώσεις του. Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Νουρετίν Τζανικλί, την ώρα που το Πανελλήνιο θρηνεί τον χαμό του ήρωα σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, προέβη σε έκτακτες δηλώσεις στηνφημερίδα YeniAkit τροφοδοντώντας περαιτέρω το τουρκικό γινάτι με τον Έλληνα ομόλογό του, κ. Πάνο Καμμένο.

Συγκεκριμένα κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του Πάνου Καμμένου στις οποίες είχε αναφέρει: "Οι Έλληνες μαχητές το 1821 προκάλεσαν την ήττα της πανίσχυρης Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Όσοι σκέφτονται μεγάλη Οθωμανική Αυτοκρατορία πρέπει να θυμηθούνε το 1821", ο Νουρετίν Τζανικλί απάντησε με ιταμό ύφος: "Σίγουρα δεν παίρνουμε στα σοβαρά τον υπουργό Αμύνης της Ελλάδας".

Ο υπουργός αναφερόμενος επίσης στην επικίνδυνη κλιμάκωση των τελευταίων ημερών ανάμεσα στο μπλογκ των ΗΠΑ και της Δύσης με την Ρωσία, είπε: "Εάν από την αρχή είχαν πραγματοποιηθεί οι πολιτικές και οι προτάσεις που ως Τουρκία υποστηρίζαμε, εάν αυτές είχαν εισακουστεί από Αμερική, Ρωσία και από τους άλλους συμμάχους, σήμερα δεν θα προέκυπτε κανένα από αυτά τα θέματα."

Πρόσθεσε δε: Στην κρίση της Συρίας και οι ΗΠΑ και η Ρωσία στέκονται λάθος. ΟΙ μεν ΗΠΑ στηρίζουν και επιχειρούν μαζί με τις τρομοκρατικές οργανώσεις ΠΚΚ, YPG και PYD. Ενώ η Ρωσία στηρίζει το καθεστώς Άσαντ που προκάλεσε μέχρι τώρα την δολοφονία εκατοντάδων χιλιάδων Σύριων. Εμείς δηλώνουμε πως ο Μπασάρ Άσαντ πρέπει οπωσδήποτε να φύγει."

ΠΗΓΗ: https://www.yeniakit.com.tr/

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...