Κόσμος

Τουρκία: Ακόμη ένα "πανηγύρι" στο twitter για το εθνικό εκπαιδευτικό αεροσκάφος (εικόνες)


Ακόμη ένα "πανηγύρι" στο twitter έστησε η Τουρκική Αμυντική Βιομηχανία. Η νέα αφορμή δόθηκε από την παράδοση από την εταιρεία Aselsan των δέκα πρώτων συστημάτων avionics (αεροηλεκτρονικά) του πιλοτηρίου του εθνικού εκπαιδευτικού αεροσκάφους της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας HÜRKUŞ-B.

Έδωσε δε και φωτογραφίες του ενσωματωμένου συστήματος αεροηλεκτρονικής, συμπεριλαμβανομένης της προβολής Head Up Display (HUD), των οθονών πολλαπλών λειτουργιών και ενός υπολογιστή αποστολής.

Δείτε το tweet
https://twitter.com/SavunmaSanayiST/status/989182871968546817?ref_src=twsrc%5Etfw
To TAI HÜRKUŞ-B

Το εκπαιδευτικό αεροπλάνο με ελικοστροβιλοκινητήρα “Hürkus-B” των τουρκικών αεροδιαστημικών βιομηχανίων (“TAI”) πραγματοποιήσε την πρωτη του πτήση την 30η Ιανουαρίου.

Το διθέσιο αεροπλάνο, το οποίο δρομολογείται να εισέλθει στην υπηρεσία της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση έξω από τις εγκαταστάσεις παραγωγής της “TAI” κοντά στην Άγκυρα. Όπως είχε ανακοινωθεί το “ Hürkus-B” θα πραγματοποιήσει περίπου ενενήντα (90) ώρες δοκιμαστικών πτήσεων πριν ενταχθεί στην Πολεμική Αεροπορία.

Το “Hürkus-B” διαθέτει όλες τα χαρακτηριστικά που συνήθως συνδέονται με αυτή την κλάση εκπαιδευτικού αεροπλάνου – καθίσματα σε σειρά (tandem), σύγχρονο “γυάλινο” πιλοτήριο (το οποίο σ’ αυτή την περίπτωση περιλαμβάνει το “LiteHUD” της “BAE Systems”), εκτοξευόμενα καθίσματα “zero-zero” (μηδέν υψόμετρο-μηδέν ταχύτητα αέρα), συμπιεσμένα πιλοτήρια και συστήματα αντι-g και οξυγόνου.

Η Τουρκία σχεδιάζει να κατασκευάσει τρεις εκδόσεις του αεροπλάνου: το πολιτικό “Hürkus-A”, το στρατιωτικό εκπαιδευτικό “Hürkus-B” και το οπλισμένο “Hürkus-C”. Και οι τρεις εκδόσεις αναμένονται να ειναι έτοιμες στα τέλη του 2018.

Για την τουρκική Πολεμική Αεροπορία, το “Hürkus-B” θα αντικαταστήσει το υφιστάμενο “SIAI-Marchetti SF-260” στον ρόλο του κύριου εκπαιδευτικού. Επί του παρόντος, δεκαπέντε (15) αεροπλάνα ειναι σε σύμβαση με την “TAI” αν και μέχρι σαράντα (40) ακόμα θα ακολουθήσουν για την υποστήριξη του πολυεθνικού εκπαιδευτικού κέντρου στην Σμύρνη. Η τουρκική Πολεμική Αεροπορία αναμένεται να αναπτύξει το “Hürkus-B” από κοινού την πλατφόρμα του αεριωθούμενου εκπαιδευτικού Northrop T-38 Talon.

onalert.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ