Εκκλησία της Ελλάδος

Την βγήκε από..αριστερά ο Αρχιεπίσκοπος στην κυβέρνηση: Ριζοσπαστικό το μήνυμα του Χριστού

Με... αριστερά υπονοούμενα ο Αρχιεπίσκοπος έστειλε ένα έμμεσο πλην σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση των άθεων ψευτοπροοδευτικών του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά την περιφορά του Επιταφίου και μετά την δέηση στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε ότι απόψε σκεφτόμαστε αυτά που μας δίδαξε και μας διδάσκει ο Κύριος, ενώ αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην επικοινωνία του Κυρίου με τους μαθητές Του, την οποία ο υμνωδός ονομάζει μυσταγωγία.

«Ο Κύριος στη μυσταγωγία του τόνισε πως αν θέλετε να είστε φίλοι μου πρέπει να με μιμείστε, σημειώνοντας πως δεν ήρθε σε αυτόν τον κόσμο για να τον υπηρετούν, αλλά για να υπηρετεί» υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος.

Κατόπιν αναφέρθηκε στα προβλήματα της εποχής, ενώ συμπλήρωσε ότι «εκείνοι που θέλουν να κάνουν τους ανθρώπους ίδιους τον έναν με τον άλλο δεν έχουν σχέση με αυτά που μας είπε ο Χριστός». Και ποιος θέλει να κάνει τους ανθρώπους ίδιους τον έναν με τον άλλο; Με την κατάργηση των αριστείων των μαθητών, τις κληρώσεις σημαιοφόρων, τον ισοσκελισμό των Ελλήνων προς τα κάτω και την υποβάθμιση της Παιδείας; Η απάντηση είναι απλή....

Ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε τους πιστούς να μιμηθούμε τον Κύριο και να υπηρετήσουμε ο ένας τον άλλο.

Μια ακόμη έμμεση απάντηση στους θολοκουλτουριάρηδες αριστερομπερδεμένους ήταν η δήλωσή του πως το μήνυμα του Χριστού είναι – όπως το αποκάλεσε- “ριζοσπαστικό"!

"Καταβάλλονται πολλές προσπάθειες για να αντιμετωπισθούν οι δυσκολίες και τα προβλήματα που αυξάνονται συνεχώς, έρχεται, όμως, απόψε το μήνυμα του Χριστού που είναι ριζοσπαστικό. Σε μία εποχή που ο καθένας από μας, είτε ως πρόσωπο, ως μέλος της κοινωνίας, είτε ως άρχοντας, νομίζει ότι είναι ο ομφαλός της γης, νομίζει ότι όλοι οι άλλοι άνθρωποι πρέπει να τον υπηρετούν, έρχεται το μήνυμα αυτό για να του θυμίσει ότι η πορεία μας στη ζωή δεν είναι να περιμένουμε να μας διακονούν αλλά ο καθένας από μας να κάνει την δική του διακονία” τόνισε.

Αλλά και στο πασχαλινό μήνυμά του κάνει μια αναφορά που κάλλιστα θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως έμμεση νήξη στα περι χωρισμού Κράτους-Εκκλησίας που ορέγονται οι άθεοι κυβερνώντες.

“Ο άνθρωπος, ο οποίος χάρη στην ελευθερία του εστράφη προς τον εαυτό του και τα κτίσματα προκειμένου να αντλήσει την όντως ζωή.

Αυτή η στροφή είναι πρωταρχικά ένας χωρισμός, μία κρίση η οποία αποσυντόνισε την σχέση του με τον Θεό, τον συνάνθρωπο και το περιβάλλον και που αργότερα επέφερε και τον βιολογικό θάνατο.

Αυτός ο πνευματικός θάνατος εκδηλώνεται μέχρι σήμερα με ατέρμονες συγκρούσεις, δολοπλοκίες και ολέθριους πολέμους, βία και εκδικητικότητα μεταξύ φυλών, εθνών, κρατών, μελών κοινωνιών και οικογενειών, με αντικείμενο δήθεν το μοίρασμα του πλούτου, της ιδιοκτησίας των εκτάσεων της γης και της εξουσίας, αυτών που και εμείς σήμερα είμαστε μάρτυρες” ανέφερε με νόημα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ