Αρχείο

Τα τελευταία λόγια του Τ.Όργουελ: Δώστε προσοχή (βίντεο)

Λίγες ώρες πριν πεθάνει ο Τζωρτζ Όργουελ, στο κρεβάτι του θανάτου δέχτηκε κάποιες ερωτήσεις από μια δημοσιογράφο σχετικά με το βιβλίο του «1984».

Ο George Orwell προφήτευε από τότε ότι ο κόσμος θα πάει προς αυτήν την κατεύθυνση όπου μια εικόνα της περιγράφεται στο βιβλίο αυτό.

«Στο νέο αυτό κόσμο θα κυριαρχεί ο φόβος της εξουσίας, το αίσθημα της συναδελφοσύνης σκόπιμα θα καταρρακωθεί. Τα αισθήματα που θα επικρατήσουν θα είναι η βία της επιβίωσης, ο ευτελισμός της προσωπικότητας έτσι ώστε να μην υπάρχει η έννοια του προσώπου πως δίδαξε ο χριστιανισμός.

Το σεξουαλικό ένστικτο θα νεκρωθεί έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία αίσθηση στην επαφή τον δύο φύλων, μειώνοντας τις γεννήσεις και προωθώντας τις ομοφυλοφιλικές τάσεις.

Η πίστη θα υπάρχει μόνο για αυτούς που εξουσιάζουν. Και οι άνθρωποι, ποτισμένοι από το δηλητήριο της εξουσίας, δεν θα σκέπτονται τίποτε άλλο παρά μόνο πώς να αποκτούν δύναμη κυριαρχίας.

https://youtu.be/jM1pFEq3a24

»Ο αγώνας της εξουσίας θα είναι συνεχής, σκληρός και αμείλικτος, αλλά μάταιος και παντού θα επικρατεί η βία. Αν θέλεις να περιγράψεις πώς θα είναι το μέλλον, φαντάσου έναν άνθρωπο που τον πατάνε στο έδαφος για να τον λιώσουν αυτοί που θα κυβερνούν.

Το εμπόδιο για την επιβολή όλης αυτής τις φρικτής κατάστασης είναι η αντίστασης της συνείδησης που το σύστημα πρέπει να την εξοντώσει. Η ελευθερία θα είναι σκλαβιά, η άγνοια θα είναι δύναμη.

«Το αν θα γίνουν στο μέλλον όλα αυτά εξαρτάται από σένα και μόνο από σένα και από την δύναμη της αντίστασης που θα προβάλεις εναντίον της σατανικής ελίτ.»

Νίκος Χειλαδάκης

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...