Εκκλησία

Τα ρήμαξαν όλα! Βανδαλισμό εκκλησιών τη Μ. Εβδομάδα -Σφράγισαν τις πόρτες και έγραψαν συνθήματα (εικόνες)

Φωτογραφίες με τους «βανδαλισμούς» που προκάλεσαν τη Μεγάλη Εβδομάδα σε εκκλησίες της Αθήνας ανάρτησαν αντιεξουσιαστές.

Τα ξημερώματα της Μεγάλης Παρασκευής έγραψαν συνθήματα και σφράγισαν τις πόρτες σε οκτώ κεντρικές εκκλησίες σε περιοχές της Αθήνας και ειδικότερα, στα Πετράλωνα, στο Θησείο, στην Κυψέλη, στην Ομόνοια και το Πανεπιστήμιο.

Οι αντιεξουσιαστές έγραψαν στους τοίχους συνθήματα κατά του μητροπολίτη Αμβρόσιου αλλά και με αφορμή την είδηση της αυτοκτονίας νεαρής κοπέλας στην Κύπρο, θετής κόρης του πατήρ Σάββα, που κατηγορήθηκε ότι την κακοποιούσε σεξουαλικά.

Στην ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, επισημαίνουν μεταξύ άλλων, ότι «αφορμή για τη δράση στάθηκαν τόσο η αθώωση του μητροπολίτη αμβρόσιου για τις δηλώσεις του όσο και η είδηση της αυτοκτονίας-δολοφονίας μιας κοπέλας στην κύπρο με ηθικούς αυτουργούς τον θετό της πατέρα, πατήρ σάββα οικονόμου στυλιανό, τη σύζυγό του, την εκκλησία και την τοπική κοινωνία.»

Οπως αναφέρουν, «αντίστοιχα γεγονότα συνέβαιναν ανέκαθεν, απλά αλλάζουν τα μέρη και τα ονόματα. Ο παπάς που βιάζει, η οικογένεια που κρατάει το στόμα της κλειστό ή/και συμμετέχει στην κακοποίηση, η εκκλησία και η τοπική κοινωνία που συγκαλύπτουν το συμβάν και στηρίζουν το βιαστή. Τα περιστατικά σεξουαλικοποιημένης βίας που διαπράττωνται ή ενισχύονται από ανθρώπους της εκκλησίας και ενίοτε λαμβάνουν χώρα μέσα σε εκκλησιαστικά ιδρύματα είναι πολλά.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...