Αθλητισμός

Τέλος εποχής στην Άρσεναλ! Αποχωρεί ο Αρσέν Βενγκέρ

Την απόφαση του να αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία της Άρσεναλ, μετά από 22 χρόνια στην ομάδα, ανακοίνωσε ο Αρσέν Βενγκέρ!

Μπορεί τα τελευταία χρόνια η συγκεκριμένη είδηση να ήταν κάτι το… αναμενόμενο (σ.σ αρκετοί μάλιστα έκαναν ευχές για να συμβεί), αλλά η αποχώρηση του Ασρσέν Βενγκέρ από την Άρσεναλ είναι πλέον κάτι το επίσημο!

Ένα χρόνο πριν τη λήξη του συμβολαίου του, ο Βενγκέρ ανακοίνωσε την αποχώρηση του από τον πάγκο της Άρσεναλ στο φινάλε της φετινής σεζόν, βάζοντας τέλος σε ένα… παραμύθι 22 ετών, με δύσκολες στιγμές, ανοδική πορεία και μεγάλες επιτυχίες.

https://twitter.com/Arsenal/status/987258924897329152

Ο 68χρονος Αλσατός τεχνικός ανέλαβε τους “κανονιέρηδες” την 1η Οκτωβρίου του 1996 –αντικαθιστώντας τον Μπρους Ρίοχ– και μαζί τους κέρδισε τρία πρωταθλήματα και επτά Κύπελλα Αγγλίας, παίρνοντας μάλιστα το νταμπλ το 1998 και το 2002, ενώ έχει στο.. βιογραφικό του και το αήττητο πρωτάθλημα του 2004. Κατέκτησε επίσης έξι Κομιούνιτι ή Τσάριτι Σιλντ.

https://www.youtube.com/watch?v=4WgNPQDCWWU

Το πρώτο του παιχνίδι έγινε 11 ημέρες μετά την άφιξη του στους Λονδρέζους, στο 0-2 εναντίον της Μπλάκμπερν.

https://www.youtube.com/watch?v=XrqVCuB0L2w

Ο Βενγκέρ είναι ο μακροβιότερος τεχνικός στην Premier League, με 823 παιχνίδια!Με αυτόν στο.. τιμόνι, η Άρσεναλ έφτασε στην Ευρώπη στους τελικούς του Κυπέλλου UEFA το 2000 και του Champions League το 2006.

Η δήλωση του Βενγκέρ

“Ύστερα από προσεκτική εξέταση και μετά από συζητήσεις με το σύλλογο, αισθάνομαι πως είναι η κατάλληλη ώρα να αποχωρήσω στο τέλος της σεζόν.

Είμαι ευγνώμων που είχα την τιμή να υπηρετήσω αυτό το σύλλογο για τόσα πολλά και αξέχαστα χρόνια.

Προπόνησα την ομάδα με πλήρη προσήλωση και ακεραιότητα.

Θέλω να ευχαριστήσω το προσωπικό, τους παίκτες, τους Διευθυντές και τους φιλάθλους που έκαναν αυτόν το σύλλογο τόσο ξεχωριστό.

Καλώ τους φιλάθλους να σταθούν στο πλευρό της ομάδας για να τερματίσει όσο υψηλότερα γίνεται.

Όλοι όσοι αγαπούν την Άρσεναλ πρέπει να προστατεύσουν τις αξίες του συλλόγου.

Η αγάπη και η υποστήριξή μου θα είναι για πάντα.

Αρσέν Βενγκέρ”

«Merci Arcene» (σ.σ. ευχαριστώ Αρσέν) είναι το σχετικό μήνυμα της Αρσεναλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον «Καθηγητή».

https://twitter.com/Arsenal/status/987252249280774144

“Όποιος αγαπάει την Άρσεναλ και το ποδόσφαιρο του χρωστάει ευγνωμοσύνη”

Ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου, Σταν Κρένκε, από τη μεριά του, δήλωσε: “Είναι μια από τις δυσκολότερες μέρες που είχαμε σε όλη την πορεία μας στον αθλητισμός. Ένας από τους βασικούς λόγους που εμπλακήκαμε με την Άρσεναλ, ήταν αυτό που δημιούργησε ο Αρσέν στον σύλλογο, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Η σταθερότητά του για τόσο μεγάλη περίοδο στο υψηλότερο επίπεδο του παιχνιδιού ποτέ δεν θα αντικατασταθεί»

Ο Αρσέν έχει απαράμιλλο επίπεδο και θα είμαστε πάντα ευγνώμονες απέναντί του. Όποιος αγαπάει την Άρσεναλ και όποιος αγαπάει το ποδόσφαιρο του χρωστάει ευγνωμοσύνη. Τρία πρωταθλήματα , με το ένα από αυτά να είναι σε μια αήττητη σεζόν, επτά Κύπελλα και είκοσι επιτυχημένα χρόνια στο Champions League είναι ένα ξεχωριστό ρεκόρ. Επίσης, μεταμόρφωσε την ταυτότητα της ομάδας και του αγγλικού ποδοσφαίρου με το όραμά του για το πώς μπορεί να παιχτεί το ποδόσφαιρο.

Έχουμε υψηλές προσδοκίες να χτίσουμε πάνω στην αξιοθαύμαστη πορεία του Αρσέν και να τιμήσουμε το όραμά του, διασφαλίζοντας πως η Άρσεναλ θα συμμετάσχει και θα κερδίζει τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα τρόπαια του ματς.

Πρέπει τώρα να συγκεντρωθούμε και να ολοκληρώσουμε δυνατά τη σεζόν. Να ζητήσουμε τους εκατομμύρια οπαδούς μας σε όλο τον κόσμο να έρθουν μαζί μας, για να αποδώσουμε την τιμή που αξίζει σε έναν από τους μεγάλους της ιστορίας της Άρσεναλ και έναν από τους μεγάλους του ποδοσφαίρου”.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ