Κύπρος

Συνελήφθη 33χρονος για το διπλό φονικό στην Κύπρο

Σημαντικές είναι οι εξελίξεις στη δολοφονία του ζευγαριού, στο Στρόβολο, στη Λευκωσία, τα ξημερώματα της 19ης Απριλίου 2018.Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός 33χρονου.

Λίγο μετά τις 16:00, η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκαν, ύστερα από επτά ημέρες οι έρευνες στο σπίτι του ζεύγους, παραδίνοντας παράλληλα τα κλειδιά στους οικείους της οικογένειας.

Όπως δήλωσε στην «Καθημερινή» ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, οι έρευνες ολοκληρώθηκαν και τα κλειδιά του σπιτιού παραδόθηκαν στους οικείους της οικογένειας. Πλέον, ο τόπος του εγκλήματος δε θα φρουρείται. Παράλληλα, ανέφερε ότι συνεχίζονται οι έρευνες, με σκοπό τον εντοπισμό του φονικού μαχαιριού.

Σημαντικά στοιχεία

Από την πρώτη στιγμή που ολοκληρώθηκαν οι έρευνες από την πλευρά της Αστυνομίας, στη σκηνή έσπευσε ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης, ο οποίος εκπροσωπεί την οικογένεια όπου και διενήργησε αυτοψία.
Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της αυτοψίας ο Μάριος Ματσάκης ανέφερε πως εντόπισε αρκετά σημαντικά στοιχεία από τη σκηνή. Όπως δήλωσε όταν θα ετοιμάσει το πόρισμά του θα το παραδώσει στην οικογένεια.

Ξεπέρασαν τις 90 οι καταθέσεις

Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί περισσότερες από 90 καταθέσεις για το διπλό φονικό, ενώ αναμένεται να ληφθούν αρκετές ακόμη από διάφορα πρόσωπα, όπως δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Αντρέας Αγγελίδης.

«Από την αρχή της υπόθεσης έχουν ληφθεί, μεταξύ άλλων ενεργειών, πέραν των 90 καταθέσεων και συνεχίζεται τόσο η αξιολόγηση όσο και η λήψη επιπρόσθετων καταθέσεων από διάφορα πρόσωπα», ανέφερε.

Εξάλλου, η ηγεσία της Αστυνομίας αποφάσισε την ενίσχυση της ανακριτικής ομάδας που διερευνά το διπλό φονικό. Η απόφαση λήφθηκε σε σύσκεψη υπό τον Υπαρχηγό της Αστυνομίας, Κύπρο Μιχαηλίδη, ο οποίος δήλωσε νωρίτερα ότι από σήμερα εργάζονται δεκαπέντε συνολικά άτομα στην υπόθεση.

Έρχεται ειδικός εμπειρογνώμονας της Scotland Yard

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες που εξασφάλισε το ΚΥΠΕ, αναμένεται η άφιξη ειδικού εμπειρογνώμονα και συμβούλου της Scotland Yard, ο οποίος θα συνδράμει στο έργο της ανακριτικής ομάδας για διερεύνηση της υπόθεσης.

Διαδικασία για άρση τηλεπικοινωνιακών δεδομένων

Επιπλέον, σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία της άρσης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων, με βάση το νομοθετικό πλαίσιο, ενώ έχει εξασφαλιστεί διάταγμα από τους ανακριτές για έλεγχο των τραπεζικών λογαριασμών, αναφέρουν στο ΚΥΠΕ καλά πληροφορημένες πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, παραμένει άγνωστο ακόμα το πότε θα ληφθεί γραπτή κατάθεση από το 15χρονο γιο του ζεύγους.

Με πληροφορίες από ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...